5 dôvodov, prečo si založiť študentský účet

Pondelok, 01.02.2021 16:30 redakcia
Správy pre študentov

Účet v banke je už dnes pre každého pracujúceho človeka nutnosťou. Zjednodušuje platenie účtov, poberanie výplaty či odvádzanie daní. Zatiaľ čo pre študentov sa môže zdať menej dôležitým, ponúka im výhody, ktoré nenájdete ani v niektorých bežných účtoch. Ktoré sú tie najlepšie z nich? 

Je to jednoduché a zadarmo

Bežný účet v banke vás bude niečo stáť, no so študentským účtom je to presne naopak. Nielenže zaň nič neplatíte, k väčšine týchto účtov môžete dostať bonus až 30 €. Okrem toho je jeho založenie ľahké a rýchle. 

Môžete si ho založiť buď online cez počítač alebo telefón, alebo v pobočke banky v priebehu pár desiatok minút. Po založení už v ten deň odkráčate aj s debetnou kartou a finančným bonusom. V prípade založenia online vám karta príde do schránky, takže nemusíte ani vykročiť z domu.

Nakupovanie sa stane hračkou

Keď si kúpite oblečenie, elektroniku či čokoľvek iné online, nemusíte sa starať o dobierku. Hľadanie peňazí vo vreckách a počítanie výdavku bude pre vás minulosťou. Stačí zopár kliknutí a objednávka je na ceste. 

Ak ste vášnivým PC hráčom, túto možnosť tiež oceníte. Mnohé laptopy už dnes nemajú CD čítačku, takže ste odkázaný na digitálne kópie hier, ktoré sa dajú kúpiť len online. Navyše chránite životné prostredie nekupovaním hier v plastových obaloch. V dobe covidovej je zase ľahšie objednať si jedlo či dokonca celý nákup priamo domov bez kontaktu s kuriérom.

Umožňuje vám investovať a šetriť

Ak máte veľké plány do budúcnosti, možno ste sa už zamysleli nad šetrením či dokonca investovaním. Pokiaľ ste dovŕšili 18 rokov, banky ponúkajú investovanie do dlhopisov či akciových fondov. Ak vás zlákali kryptomeny ako napríklad Bitcoin, aj táto možnosť sa vám otvára spolu s bankovým účtom. Ak ste ešte 18. narodeniny neoslávili, môžete si otvoriť sporiaci účet s úrokmi, kde vám doslova pribúdajú peniaze bez toho, aby ste pohli prstom.

Starý známy internet banking

Internet banking je ako virtuálny pomocník pri spravovaní peňazí. Táto služba zahŕňa rozšírenú kontrolu nad vašimi financiami. Práve cez ňu môžete sporiť, posielať platby či sledovať výdavky. Okrem toho zjednodušuje aj nekonečné požičiavanie a splácanie dlhov medzi priateľmi, ktoré všetci tak dobre poznáme.

Na zrýchlené prevody máte aj aplikácie ako Viamo, ktoré umožňujú poslať peniaze cez telefónne číslo doslova za pár sekúnd. Čoraz populárnejšie sú tiež platby mobilom, vďaka ktorým nemusíte so sebou všade brať kartu a pri pokladni ju márne hľadať v peňaženke. A čo je ešte lepšie, tieto služby sú ku všetkým študentským účtom zadarmo.

Cestovanie nikdy nebolo ľahšie

Mladosť a cestovanie sú v dnešnej dobe neodlučiteľné. Každý mladý človek chce spoznať svet ešte predtým, než sa usadí. Aj v tejto oblasti je účet v banke výhodou, a to hneď z dvoch dôvodov. Jedným je povolené prečerpanie, ktoré v princípe funguje ako dočasne bezúročná pôžička. 

Jednoducho si na krátku dobu „požičiate“ od banky peniaze bez toho, aby ste platili úroky navyše. Ak si požičiavať nechcete, stále máte možnosť výberu z bankomatu. Zatiaľ čo s hotovosťou musíte chodiť po zmenárňach a zháňať najlepší kurz, s kartou stačí nájsť najbližší bankomat a môžete si pohodlne vybrať peniaze v domácej mene.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.019 s.