Šťastie praje pripraveným

Pondelok, 22.03.2021 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Šťastie praje pripraveným, zdôrazňoval svojim nasledovníkom Louis Pasteur. On sám toho bol príkladom a dejiny i súčasnosť dávajú jeho slovám každý deň za pravdu.

Tak chop sa šance a priprav sa! Je to aj tvoja cesta k úspešnej pracovnej kariére. Neváhaj! Nech ti tvoje šťastie neutečie.

Ani v čase pandémie štúdium na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie ST neustáva. Práve naopak. Úsilie pedagógov i študentov sa tu zintenzívnilo. Nielenže sa rýchlo adaptovali na online vzdelávanie, ale všetko – prednášky, cvičenia, skúšky – je v plnom prúde. Rovnako ako prihlasovanie nových študentov, ktorých počty sa v súčasnosti zvýšili.

Navyše sa na viacerých pracoviskách fakulty naštartovali aj výskumné práce súvisiace s koronakrízou. Napríklad v laboratóriách aplikovanej biokatalýzy Ústavu biotechnológie sa vyvíjajú rekombinantné enzýmy potrebné na diagnostiku koronavírusu. Alebo na Oddelení environmentálneho inžinierstva sa testuje možnosť využitia monitoringu koronavírusu v odpadových vodách na detekciu zvýšeného počtu ochorení v konkrétnej lokalite.

Aktuálny vývoj udalostí ukazuje, že predovšetkým veda a technika nás dokážu ochrániť a posunúť vpred. V tieto dni si viac ako inokedy uvedomujeme hodnotu našich slovenských odborníkov na biomedicínu, biochémiu, ale aj na ostatné oblasti chémie a potravinárstva, ktoré sa študujú na FCHPT STU. Práve títo odborníci sú schopní výrazne prispieť k zvládnutiu súčasnej krízy a k porazeniu novodobého vírusu.

To je len zopár príkladov horúcej prítomnosti. Ako tvrdia odborníci, súčasnosť a budúcnosť nám podobných výziev otvára oveľa viac. Tak chop sa šance a priprav sa na svoju budúcnosť na FCHPT STU – najlepšej technickej fakulte na Slovensku. Lebo šťastie a úspech prajú pripraveným.

Prihlášku môžeš podať hneď, bezpečne – elektronicky. Len pár klikov ťa delí od členstva v klube „vyvolených“, ktorí dokážu posúvať hranice výskumu chorôb a koronavírusov, vyrábať zdravé potraviny a kozmetiku, produkovať nové materiály a rozložiteľné plasty, čistiť odpadové vody, zachraňovať kultúrne dedičstvo, navrhovať ekologické a energeticky úsporné výroby atď... Chémia má mnoho podôb a mnoho výziev. Záleží len na tebe, tvojej znalosti jej abecedy, tvojej kreativite, záujmu a chuti byť prospešný.

Máš obavy, či si dostatočne pripravený zo stredoškolských, dnes prázdnych, lavíc? V tom prípade ti škola ponúka bezplatný nultý konverzný ročník, v ktorom sa zdokonalíš v tom, čo potrebuješ – v matematike, fyzike alebo chémii. Netreba sa báť ani dištančného vyučovania. Fakulta má pre teba pripravenú celú škálu možností – od online prednášok, nahraných videí, cvičení, komentovaných inštruktáží, cez zdieľané materiály, prezentácie až po individuálne a skupinové konzultácie. Táto forma výuky, donedávna doplnková, sa na FCHPT rýchlo ujala. Zo skúseností tvojich budúcich učiteľov môžeš načerpať aj ty. Dokonca aj v laboratóriách beží život ďalej a laboratórne cvičenia sa vyučujú dištančne s videoukážkami prác.

Využi šancu a prihlás sa na FCHPT. Jednoduchšie to už ani nemôže byť. Bez prijímačiek, bez dokladov. Tie doručíš neskôr. Pandémia nás predsa nezastaví!

Študijné programy, z ktorých si môžeš vybrať:

  • Automatizácia, informatizácia a manažment v chémii a potravinárstve
  • Chémia, medicínska chémia a chemické materiály
  • Chemické inžinierstvo
  • Biotechnológia
  • Potraviny, výživa, kozmetika
  • Biochémia a biofyzikálna chémia pre farmaceutické aplikácie

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.026 s.