Zlepšite si znalosti o environmentálnych témach pri príležitosti tohtoročného Dňa Zeme zapojením sa do inovatívneho EkoKvízu!

Pondelok, 12.04.2021 08:00 redakcia
Správy pre študentov

EkoKvíz je celoslovenský vedomostný online kvíz, ktorý má za cieľ pozitívne motivovať Slovákov k tomu, aby sa správali ekologickejšie, teda s väčším ohľadom na planétu Zem. Slováci v ňom budú môcť bezplatne a hravou formou získať potrebné vedomosti o environmentálnych témach, ako aj nástrahách súčasnej klimatickej krízy a možnostiach zmiernenia ich negatívneho dopadu.

Kvíz bude prebiehať každý deň počas jedného mesiaca od 22.4. (Deň Zeme) do 21.5.2021 a je primárne určený študentom stredných a vysokých škôl na celom Slovensku, no taktiež aj každému, kto sa o tieto témy zaujíma.

EkoKvíz vám prinesie možnosť vzdelávať sa interaktívnou a nenáročnou hravou formou a zapojiť sa doň môžete na stránke ekokviz.eu alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie. Okrem vedomostí v ňom máte skvelú príležitosť vyhrať hodnotné ekologické ceny, ako napríklad renovovaný notebook v hodnote 500 EUR od techsavers, knihy o ekológii od neziskovej organizácie Znepokojené matky, či batohy s recyklovanými kancelárskymi pomôckami od Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Záštitu nad EkoKvízom prevzala Slovenská komisia pre UNESCO, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku, Ladislav Miko, poslanci Európskeho parlamentu Michal Wiezik, Vladimír Bilčík a Martin Hojsík, a ambasádorkami EkoKvízu sa stali známe influencerky Nikoleta Kováčová (Surová Dcérka), Katarína Peterová (Ekoistky) a Petra Slezáková (Zero Waste Slovakia).

Organizátorom podujatia je medzinárodná mládežnícka organizácia Edukácia@Internet (E@I), ktorá realizuje online vzdelávacie portály zamerané na interkultúrne vzdelávanie, jazyky, a environmentálne témy.

Takto opisuje EkoKvíz Peter Baláž, koordinátor o.z. Edukácia@Internet: „Celý náš tím si uvedomuje urgentnosť a závažnosť súčasnej klimatickej krízy, ktorá bude s postupom času iba naberať na dôležitosti, a preto prichádzame s inovatívnym riešením, EkoKvízom, vďaka ktorému sa na Slovensku môže rapídne rozšíriť povedomie o dôležitosti ochrany životného prostredia.”

Vyššie sú zobrazené niektoré otázky z kvízu, zo štyroch možností je správna vždy len jedna. Vedeli by ste na ne správne odpovedať?  

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.017 s.