Zóny pre každého študenta

Jedinečná príležitosť nadviazať kontakt s firmami – IAESTE Slovakia chystá online pracovný veľtrh

IAESTE je medzinárodná študentská organizácia, ktorá poskytuje študentom a absolventom vysokých škôl zahraničnú prax v technických odboroch. Každoročne umožní vycestovať do viac ako 80 krajín sveta až 4000 študentom, ktorí si tak môžu rozširovať svoje odborné a jazykové zručnosti.

To však nie je ich jediná aktivita. IAESTE Slovakia každoročne organizuje aj množstvo projektov zameraných na zvýšenie praktických vedomostí, či na propagáciu firiem medzi študentmi. Medzi tieto projekty patrí aj prestížny pracovný veľtrh IAESTE Dni Príležitostí. Jedná sa o najväčší projekt svojho druhu na Slovensku, ktorý sa koná dvakrát ročne, už od roku 1993, na technických univerzitách v Bratislave, Košiciach a Žiline. Umožňuje predstaviteľom spoločností nadviazať kontakty so študentmi formou priamych osobných konzultácií a prezentácií. Jeho hlavnou výhodou je, že sa koná priamo na pôde univerzít, a teda priamo zapája tisíce vysokoškolákov, ktorí si tu môžu nájsť stáž, brigádu alebo zamestnanie.

Pandémia ale zasiahla aj do ďalšieho podujatia, a preto sa uskutoční online, pod názvom IAESTE Online Dni Príležitostí. V dňoch od 3.5. do 7.5.2021 budú mať študenti a absolventi jedinečnú možnosť nadviazať kontakty s firmami na online platforme. Výnimočne nebudú musieť nikam chodiť a dokážu priamo z domu nezáväzne chatovať so zástupcami rôznych firiem. Vyskúšať si môžu napríklad aj desať pohovorov v jeden deň.

Ak si študent alebo absolvent nejakého technického odboru, a už premýšľaš ako získať nové skúsenosti, a rozhoduješ sa kam ísť po škole, alebo len hľadáš prax, je tu pre teba jedinečná možnosť zapojiť sa. Možno aj ty tu spoznáš svojho budúceho zamestnávateľa.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1631/jedinecna-prilezitost-nadviazat-kontakt-s-firmami-iaeste-slovakia-chysta-online-pracovny-veltrh/