Do Slovenskej a Českej stredoškolskej ligy sa zapojilo 150 stredných škôl s 2000 hráčmi

Štvrtok, 10.06.2021 09:00 redakcia
Správy pre študentov

Najlepší slovenskí a českí študenti stredných škôl zabojujú o hodnotné ceny v turnajoch League of Legends, CS:GO, Brawl Stars, Fortnite a FIFA. Podporiť ich môžete počas oficiálnych streamov 5. a 12. júna.  

Finále stredoškolskej ligy prichádza! Slovenskí a českí stredoškoláci bojovali viac ako 3 mesiace o postup do finálových zápasov, ktoré začínajú už tento víkend. Stredoškolskí hráči zabojujú o vecné ceny v celkovej hodnote viac ako 3 400€. Finálové zápasy sa uskutočnia počas júnových sobôt – 5.6. a 12.6.2021. Novinkou tejto sezóny je streamovanie finálových zápasov zo štúdia ešportovej televízie Chuck TV. Výkony novej generácie športových hráčov tak môžete sledovať aj doma na televíznych obrazovkách alebo na streamovacej platforme Twitch.TV.

Rozpis zápasov:

Sobota, 12.6.2021, Slovenská liga

  • 10:00 – 11:00 -> FIFA (CZ+SK)
  • 11:00 – 12:00 -> Brawl Stars
  • 12:00 – 14:30 -> League of Legends
  • 14:30 – 17:00 -> CS:GO

V druhej sezóne je počet hráčov oproti prvej takmer 3-násobný. Do turnajov sa zapojilo viac ako 2000 hráčov, 505 tímov a viac ako 150 škôl. Projekt SČSEL – Slovenská a Česká stredoškolská ešportová liga je pod záštitou Radovana Slobodu,  podpredsedu Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.

Podporu mladým ešportovým hráčom a tímom vyjadrili aj partneri projektu, ktorí prevzali záštitu nad jednotlivými turnajmi. Hlavným partnerom CS:GO turnaja je spoločnosť LOGITECH, hlavným partnerom Fortnite turnaja je Trust Gaming a hlavným partnerom LOL turnaja je Legion by Lenovo. Stredoškolskú ešportovú ligu podporil aj Diablo Chairs, ktorý poskytol 5 herných kresiel X-Horn. 

Súbežne s ešportovou časťou projektu prebieha aj vzdelávacia časť prostredníctvom platformy Open P-Tech. Vďaka nej sa žiaci môžu zadarmo vzdelávať v atraktívnych témach, ktoré hýbu pracovným svetom a navyše aj získať skvelé ceny. Pre zapojených študentov je pripravená súťaž o hernú konzolu Playstation. Stačí sa zaregistrovať na platforme, spraviť si kurzy a získať certifikáty, ktoré im pomôžu s lepším uplatnením na trhu práce.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.019 s.