#Hoverboard - Rýchly a štýlový. Musíte ho mať

Piatok, 23.07.2021 10:00 redakcia
Správy pre študentov

Hoverboard je známy nielen medzi mladými ľuďmi. Stotožňuje sa tiež s názvom kolonožka, dvojkolka alebo gyroboard. Patrí k moderným vozidlám. Vybrať si najlepší pre vás, nie je ale jednoduché. Na internete aj v obchodoch nájdete veľa modelov. Určite si s ním užijete zábavu, ako sa patrí. Dôležité parametre, ktoré pri výbere potrebujete poznať, nájdete v tomto článku.

Čo je hoverboard?

Definuje sa ako elektrické približovadlo modernej éry technológií. Ovládate ho pomocou presúvania vlastnej váhy. Pozostáva z dvoch kolies, na ktorých sú umiestnené platformy na nohy. Skrývajú sa v nich gyroskopické čidlá, pomocou ktorých sa ovláda. Je možné, že o päť rokov pôjdu do úzadia alebo naopak. Nakoniec možno vystriedajú všetky kolobežky.

Typy hoverboardov

Výber typu závisí od toho, kde budete jazdiť a ako. Obľúbený je model Kolonožka Standard. Je vybavený elektromotorom s výkonom 2x350 W, dosiahne 16 km/h a unesie 120 kilogramov. Nabijete ho za necelé dve hodiny a najazdíte na ňom 20 km. Hodí sa na bežné jazdenie. Máte obavu z toho, že ste začiatočník? Nemusíte, je vhodný aj pre vás.

Kolonožka Offroad má podobné parametre, ako u Standardu. Odlišuje sa tým, že dokáže vyjsť aj do náročného terénu, takže sa nemusíte držať iba na rovine. Má širšie kolesá. Batéria, dojazd aj nosnosť sú rovnaké ako pri Standarde. Ponúkajú ho v rôznych variantoch ako Graffiti, Fire a Crazy. Zaujímavý je aj model s bluetooth reproduktorom.

Prémiové hoverboardy sú vybavené okrem iného LED podsvietením. V takomto prípade vás nikto neprehliadne. Prepojíte si ho aj s vašim mobilom a prehrávate si obľúbenú hudbu. V podstate je to spojenie dvoch predchádzajúcich, ale s lepšou výbavou.

Vedeli ste, že…

… hoverboard dostal pomenovanie vďaka kultovej sérii Back of the Future, kde hlavný hrdina jazdil na podložke s názvom hoverboard? História siaha do USA, do roku 2013. Stojí za ním americký podnikateľ, pochádzajúci z Číny, menom Shane Chen.

Idete do toho, kupujte

Hoverboardy nájdete v každom elektro obchode. Dobré zľavy a skvelé poradenstvo nájdete v ponuke Nay elektro. Vyškolený personál vám dobre poradí. Ak máte ešte nejaké pochybnosti, čakajú na vás rôzne videá. Pomôžu vám a dozviete sa v nich ako správne jazdiť. Keď už viete teóriu, čo vám jeho kúpa prinesie?

  • na 100 % zábavu
  • uchváti vás zaujímavým výzorom
  • ľahko sa udržuje a uskladňuje
  • je elektrický a šetrný k životnému prostrediu
  • náročnejším prinesie svetelnú výbavu a bluetooth.

Dôležitosť batérie a výhoda príslušenstva

Parametre batérie sú veľmi dôležité. Pri výbere sa musíte na ňu skutočne zamerať. Určuje, ako dlho budete jazdiť, a ako rýchlo sa dokáže dobiť. Treba pozerať aj na jej životnosť. Väčšina sa nabije za dobu okolo 2 hodín. Kapacita batérie sa udáva v mAh. Ako dlho vydrží, závisí aj od vášho štýlu jazdenia.

S akým príslušenstvom sa u nás stretnete? Na našom trhu je ich celkom dosť. Najviac vyhľadávané sú blatníky, osvetlenie, diaľkové ovládanie a alarm. Osvetlenie býva výbavou u viacerých modelov. Pred prípadnou krádežou vám pomôže bezpečnostný alarm. Vďaka blatníkom môžete jazdiť aj pri zhoršenom počasí. Existujú aj tašky na prenos.

Zhrnutie

Hoverboard sa stal obľúbeným nielen v Amerike, ale aj u nás. Cenovo je dostupný už takmer pre každého. Záleží len na tom, či vás zaujal a chcete ho jednoducho mať. Objavuje sa väčšinou medzi mladými, ale možno si ho kúpite aj vy. Začnite najjednoduchším a po čase si môžete vybrať aj náročnejší. Záleží od vašej jazdy. Možno zostanete na rovných povrchoch alebo si trúfnete aj do náročnejšieho terénu. Je to úplne jedno, po ktorom zatúžite. S týmto približovadlom sa určite nebudete nudiť.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.027 s.