Tisícky stredoškolákov v tretej sezóne ešportovej ligy zabojujú o ceny v hodnote viac ako 5500 €

Utorok, 28.09.2021 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Po úspešnej 2. sezóne projektu Slovenská a Česká stredoškolská ešportová liga sú spustené registrácie do novej sezóny, ktorá začína už 13. októbra 2021. Žiaci môžu reprezentovať svoju školu online z pohodlia domova v hrách CS:GO, League of Legends, Brawl Stars a vyhrať ceny v celkovej hodnote viac ako 5 500 EUR.

V predchádzajúcej sezóne bolo zapojených viac ako 2 000 hráčov zo 150 slovenských a českých stredných škôl.

Hlavným cieľom herného turnaja SČSEL je podporiť u študentov rozvoj komunikatívnych a kognitívnych schopností, ktoré podľa najnovších vedeckých štúdií výborne rozvíjajú práve počítačové hry. Pohár je zameraný primárne na tímové súťaže, kde je nevyhnutná rýchla a vecná komunikácia, bezchybná spolupráca a správna voľba taktiky. Takáto intenzívna tímová spolupráca so spoločným cieľom rozvíja schopnosť študentov komunikovať v tíme. Rovnako učí základom soft-skillových zručností ako manažment a práca v tíme, ktoré sú nevyhnutné pre úspech na dnešnom trhu práce. Niektoré zo súťažných hier nabádajú študentov k sústavnému štúdiu podkladových materiálov k danej hre, resp. k jej novej verzii. Podklady k hrám sa väčšinou vyskytujú iba v anglickom jazyku a tak okrem budovania vzťahu k čítaniu a samoštúdiu sa tieto hry podieľajú aj na rozvoji anglického jazyka, ktorého znalosť je dnes samozrejmosťou. Herný turnaj tak zábavným a hravým spôsobom u študentov rozvíja aj zručnosti, ktoré im značne zjednodušia situáciu na trhu práce, ale aj v bežnom živote. 

Projekt podporil aj Radovan Sloboda, podpredseda Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport. „Šport je dlhodobou súčasťou môjho profesionálneho aj politického života. Ešporty vnímam ako budúce súťažné odvetvie a som rád, že aj na Slovensku si ešporty budujú svoje zázemie. Nemôžeme zatvárať oči pred novými trendmi, preto tieto aktivity budem podporovať.“

Najlepšie tímy/hráči postúpia do záverečného finále, ktoré je naživo vysielané v úplne prvej hernej televízii na Slovensku Chuck TV. Študenti tým získajú jedinečnú príležitosť reprezentovať svoje školy medzi divákmi elektronických športov. 

Tímy CS:GO turnaju zo Slovenska a Čiech zabojujú o hlavnú cenu - herné kreslá od partnera projektu X-Diablo Chairs. Hráči, ktorí sa umiestnia na druhom mieste získajú poukážky v celkovej výške 250,00€ od Play Go Smart (progaming shop). Hlavnou cenou pre najlepší tím v turnajoch League of Legends sú vodné chladenia do počítača od partnera projektu FRACTAL DESIGN.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.017 s.