Registrácia na Camp Courage 2022 je spustená

Utorok, 22.03.2022 08:00 redakcia
Správy pre študentov

American Councils zahajuje projekt Camp Courage na Slovensku – 6-dňový tábor rozdelený do dvoch 3-dňových táborov pre 40 mladých slovenských študentov vo veku 14-18 rokov z rôznych oblastí, ktorí sa aktívne zapoja do spoznávania kriticky dôležitej úlohy, ktorú ma občiansky angažovaná mládež zastávať v spoločnosti.

Vďaka hlbším znalostiam historických udalostí (kľúčové historické udalosti, ktoré  zmenili dejiny a smerovanie krajiny), ktoré viedli k dnešným udalostiam spolu so spoločnými demokratickými hodnotami medzi USA a Slovenskom budú účastníci Camp Courage povzbudení byť aktívnymi občanmi s náležitými vedomosťami, zručnosťami a nástrojmi nevyhnutnými pre celoživotné zapojenie sa do občianskej spoločnosti a doležitosťou aktivizmu a sociálnej zodpovednosti.

Zároveň si zlepšia  úroveň anglického jazyka a ako členovia stále rastúcej siete absolventov USG budú podporovať prospech v spoločnosti. Následné miestne aktivity (follow-up aktivity po skončení kempu) im pomôžu napredovať v osobných občianskych záujmoch a zvýšia angažovanosť medzi mládežou po celej krajine.

Cieľom programu je motivovať 40 slovenských študentov vo veku 15-17 rokov k tomu, aby sa stali aktívnymi občanmi, zlepšili si úroveň angličtiny, naučili sa viac o demokratických hodnotách Spojených štátov a získali zručnosti potrebné na angažovanie sa v občianskom aktivizme a spoločnosti.

Prostredníctvom tohto jedinečného programu získajú študenti možnosť lepšie porozumieť nástrojom občianskeho aktivizmu a zároveň si zlepšiť úroveň angličtiny, ktorej znalosť sa v dnešnom globalizovanom svete stáva nevyhnutnosťou. Počas 6-dňového trvania programu sa študenti zúčastnia mnohých aktivít, ktoré im pomôžu porozumieť ako fungujú vládne inštitúcie, čo robí parlament a prečo je dôležité voliť, ale priblížime im aj ako sa môžu stať aktívnymi občanmi.

Všetky aktivity sú zamerané na to, aby si študenti zlepšili svoje vodcovské schopnosti a ďalšie zručnosti 21.storočia. Vďaka programu budú mať možnosť zapracovať na svojom kritickom myslení, prezentačných schopnostiach, tímovom duchu a stanovaní cieľov. Vyučovacie metódy zahŕňajú interaktívne workshopy a simulácie, partnerské diskusie, pozorovanie a diskusie s predstaviteľmi vládnych inštitúcií vrátane samotných návštev na príslušných inštitúciach.

Program je hradený Veľvyslanectvom USA na Slovensku a implementovaný slovenskou pobočkou organizácie American Councils for International Education.

Pre koho je program určený?

Do programu sa môžu prihlásiť všetci študenti, ktorí spĺňajú nasledovné kritéria:

  • sú občanmi Slovenskej republiky;

  • navštevujú 9.ročník ZŠ, alebo 1-3. ročník strednej školy (príp. ekvivalent);

  • ovládajú angličtinu na komunikatívnej úrovni.

Ako sa prihlásiť

Prihlasovanie na program je otvorené od 14.3.2022 do 30.4.2022 kliknutím na odkaz TU

Na stránke je potrebné sa zaregistrovať a následne vyplniť krátku online prihlášku.

V prípade akýchkoľvek otázok kontaktujte nášho koordinátora programu Martina na emailovej adrese mnatafalusi@americancouncils.org

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.015 s.