Zóny pre každého študenta

V Minecrafte postavili neuveriteľné elektrárne: Spoznajte víťazov súťaže Energocraft

Jedinečný projekt Energocraft je úspešne vo svojom finále! Slávnostné vyhlásenie výsledkov nám odhalilo najlepšie stavby spomedzi 375 prihlásených projektov.

Slovenskí študenti základných a stredných škôl stavali od decembra 2021 modely troch nízko emisných elektrární (jadrovú, veternú a vodnú) v prostredí hry Minecraft a mohli sa tak zapojiť do súťaže o parádne vecné ceny alebo výlet do zábavno – vzdelávacieho centra Energoland pri jadrovej elektrárni Mochovce. Zapojené stavby boli hodnotené nielen na základe ich vzhľadu, ale posudzovala sa aj ich vnútorná konštrukcia a funkčnosť.

V súťaži predviedli študenti skvelé výkony a postavili spolu s elektrárňami celé mestá a okolitú infraštruktúru, čím prekvapili aj samotnú porotu súťaže.

TOP stavby sa nakoniec dostali do finálového vysielania, počas ktorého odborná porota vyhlásila výsledky súťaže a určila najlepšiu Energocraft stavbu. Prvú cenu si odniesol tím ROMAN, ktorý strávil stavaním svojho diela viac ako 240 hodín a postavil skvelú vodnú elektráreň s celým okolitým mestečkom a nádherným prírodným prostredím. Prehliadku jeho elektrární si môžeš pozrieť vo videu nižšie. Na druhom mieste sa umiestnil tím Yonteam a tretiu priečku získal tím Dragoncraft.

Celý program s hosťami uvádzal populárny moderátor Matej „Sajfa“ Cifra.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1811/v-minecrafte-postavili-neuveritelne-elektrarne-spoznajte-vitazov-sutaze-energocraft/