Zóny pre každého študenta

Poznáte tieto moderné služby požičovní a kúpy bicyklov?

Žijeme rýchlo a všetko si vyžaduje čo najflexibilnejšie riešenia. Na to, aby sa veci diali, treba sa najskôr rozhýbať. Ale ako, keď ste dnes bez auta a svoj bicykel ste už roky neudržiavali? Presne pre tieto situácie sa postupne rozširujú moderné predajne a požičovne, či už nových alebo bazárových (elektro) bicyklov.

Nemám vlastný? Rezervujem si ho v dobrej cene a kvalite!

Požičovne bicyklov predstavujú okamžitý spôsob, ako sa na určené miesto dopraviť rýchlo a pohodlne. Okamžitý natoľko, že si u dobrého predajcu viete vybaviť online rezerváciu s informáciami o všetkých aktuálnych výhodách. Navyše ihneď získate spätnú väzbu, či je vybraný model dostupný.

Taktiež sa vyvarujme predsudkom o menej kvalitných a o viac opotrebovaných požičaných modeloch. Konkurencia zosilnieva aj v tejto oblasti, a preto sa vám predkladajú len tie najlepšie bicykle vo všetkých kategóriách. Presne takto pristupuje k zákazníkom aj najväčšia požičovňa bicyklov v Bratislave so sortimentom horských, krosových, cestných, ale aj detských modelov.

O podmienkach zapožičania v skratke

Je to služba pre ľudí, a tak ako každá iná, aj táto funguje na istých pravidlách a záväzkoch. Umožňuje požičať si bicykel až po predložení platných dokladovpo vyplatení zálohy. Predpokladáme, že si bicykel zapožičiavate na niekoľko hodín, resp. dní. Rezerváciou vopredcez online systém viete celý proces urýchliť - zistiť dostupnosť modelov, všetky potrebné informácie a bicykel si následne na zvolený termín “zabookovať”.

Požičaný využívame ako vlastný, resp. vyberáme si typ (elektro)bicykla podľa terénu, času strávenom na bicykli a podľa preferovaného štýlu jazdy. Zbytočne sa neunáhlime, ale pozornosť venujeme aj podmienkam v prípade vrátenia bicykla v znečistenom alebo poškodenom stave. Predajca si nemôže dovoliť ponúkať iný, než servisovaný bicykel. Pre zvýšenú bezpečnosť si na jednom mieste môžete zapožičať nevyhnutné príslušenstvo a cyklodoplnky.

Radšej vlastný, ale zo serióznej „druhej ruky“?

Riešením sú aj bazárové bicykle. Opäť si vyberáme predajne s rozšírenými službami, ako napr. široký výber najnovších modelov, odkúpenie alebo výmena. Podľa toho, ktorá z možností je pre vás aktuálne najvýhodnejšou zisťujeme ďalšie podmienky služby. Jednou z možných situácií je záujem o moderný a flexibilný elektrobicykel. Prvotné investície na nový sú dosť vysoké, preto sa radšej obzeráme po iných alternatívach. Popri klasických sa ponúkajú bazárové elektrobicykle, na ktoré si najmä v začiatkoch treba zvyknúť. Vo veľmi ústretových bazároch máte tú výhodu, že s vami komunikujú aj o vašich jazdných zručnostiach a umožňujú si bicykel najskôr vyskúšať.

Stav bazárových bicyklov nepoľavuje

Mylne si častokrát držíme odstup od kúpy bazárových produktov, keďže si nie sme istí ich aktuálnym stavom. Seriózny predajca však poskytuje len zachovalé a servisové bicykle, na ktorých môžete ihneď vyraziť. V ponuke je takisto príslušenstvo a cyklodoplnky pre rekreačných aj profi cyklistov za najlepšie ceny, prípadne v aktuálnych (sezónnych) zľavách. Možno rátať aj so zárukou, niekde až na 12 mesiacov za podmienok, že bicykel mechanicky nepoškodíte alebo nezničíte po technickej stránke.

Tip na záver

Narazili ste doma pri veľkom upratovaní na starší bicykel? Oprášili ste ho, ale dobre viete, že vám už poslúžil, ako najlepšie mohol? Nie je však ešte do „starého železa“, a preto by ste ho radi posunuli iným? Moderné služby sa už orientujú aj na seriózny výkup či výmenu bicykla. Mnohí šetria vaše nôžky až natoľko, že si ho vyzdvihnú u vás doma alebo ich kontaktujete štandardne, telefonicky či mailom, s podrobným opisom o aktuálnom stave, ideálne aj s fotkou. 

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1842/poznate-tieto-moderne-sluzby-pozicovni-a-kupy-bicyklov/