Zóny pre každého študenta

Zaujíma vás európska veda, výskum a inovácie? Skúste informácie z e-learningu či podcastu

V lete oddychujeme, venujeme čas sebe, rodine, spoznávaniu. Ak popri relaxe radi „nasajete“ aj nejaké tie nové informácie máme zaujímavý tip. Ocenia ho inovátori, výskumníci, akademici, ale aj podnikatelia. Namiesto účasti na online webinári či odbornej konferencii si pustíte popularizačne ladené e-learningové video či podcast. Dozviete sa praktické informácie o viacerých aspektoch programu Horizont Európa, programu na podporu vedy, výskumu a inovácií.

Tieto používateľsky atraktívne formy zdieľania informácií pripravila Národná kancelária Horizontu so sídlom v Centre vedecko-technických informácií SR. Národná kancelária Horizontu, CVTI SR (kancelária) komunikuje s akademickou či výskumnou obcou, ale aj podnikateľmi rôznymi spôsobmi. A rôznymi spôsobmi im aj pomáha aktívne sa zapájať do európskych projektov, spoluprác. Na druhej strane aj informuje čo sa v tomto priestore či programe aktuálne deje, aké sú trendy.

Jedným z nových komunikačných kanálov sú krátke e-learningové videá. „Popularizačnou formou a prirodzeným jazykom sme sa snažili vybrať viacero zaujímavých tém rezonujúcich vo vedeckej komunite na Slovensku v súvislosti s programom Horizont Európa. Záujemcovia sa v e-learningových videách môžu dozvedieť napríklad o tom, ako a kde hľadať partnerov do konzorcia na spoluprácu, ako podať krátky návrh do EIC Accelerator - jednej zo schém podpory inovatívneho malého a stredného podnikania či aký podstatný je pre inštitúciu Plán rodovej rovnosti (GEP) alebo prečo je etické správanie v Horizonte Európa také dôležité,“ konkretizuje Katarína Šimková, marketingová manažérka z Národnej kancelárie Horizontu. 

Zároveň Národná kancelária Horizontu úzko spolupracuje s platformou grantUP. Pripravila s ňou aj niekoľko podcastov. Malí a strední podnikatelia, ale aj iní žiadatelia si môžu vypočuť odporúčania a praktické rady o tom, čo získajú aj keď nezískajú grant v Horizonte Európa. Zoznámia sa s európskou sieťou Enterprise Europe Network (EEN), vďaka ktorej môžu získať nové kontakty pre spoluprácu, a tak preniknúť do európskych programov. No a cenné informácie ponúka aj podcast ku mimoriadne diskutovanej téme personálnych nákladov v programe Horizont Európa. 

Všetky aktuálne informácie z oblasti podpory európskej vedy, výskumu či inovácií vrátane tých o programe Horizont Európa sú k dispozícii na webových stránkach kancelárie či na sociálnych sieťach Facebook a LinkedIn.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1861/zaujima-vas-europska-veda-vyskum-a-inovacie-skuste-informacie-z-e-learningu-ci-podcastu/