Vianoce už klopú na dvere! Darujte kreatívne, originalitou zabodujete

Piatok, 09.12.2022 16:00 redakcia
Správy pre študentov

Aj zbehlí „darovačov“ môžu občas poriadne potrápiť dilemy ohľadom výberu vianočných darčekov. V dnešnom svete je už prakticky všetko dostupné, veď od vysnívaných predmetov nás delia iba krátke kliky na klávesnici počítača. Preto výber prekvapení si čoraz viac vyžaduje určitú dávku kreativity a pár dlhých chvíľ intenzívneho rozmýšľania. Alebo možno, že vám pomôžu práve nasledovné tipy.

Darčeky sa kupujú za jeden rok niekoľkokrát. Najväčší dôraz sa kladie zvyčajne na narodeniny, keďže je to unikátny deň pre konkrétneho oslávenca. Darčeky na Vianoce sa ale kupujú hromadne, čo je pre mnohých veľmi stresujúce. Ako potešiť každého blízkeho rovnako? Pri hľadaní odpovede na túto otázku je kľúčové nevychádzať z rovnomerného rozdelenia rozpočtu. Rozhodujúcimi faktormi by mali byť túžby, osobnosť a priority jednotlivých obdarovaných. Vysoké nároky na kreativitu dokazuje aj ponuka darčekových portálov. Napríklad, keď navštívite Balabim.sk, uvidíte, že finančne naozaj dostupné produkty dokážu prekvapiť, rozveseliť a potešiť oveľa viac ako luxusné a drahé položky.

Darujte nové zručnosti

Nové schopnosti, zručnosti a vedomosti viete darovať vo forme knižných encyklopédií alebo vzdelávacích kurzov. No má to aj oveľa zábavnejšie formy. Obľúbeným trendom sú napríklad školy varenia alebo baristické zážitkové školenia. Pre milovníkov umenia to môže byť zážitkové maľovanie, tanečný alebo hudobný workshop, možno kreatívne písanie, no a ľahko nájdete aj nejaký kvalitný fotografický seminár. Ale aj adrenalínové atrakcie môžeme považovať za osvojovanie nových zručností, napríklad kurz potápania, lietania, dokonca i tandemový zoskok.

Darujte kupóny na čas

Tento darček je veľmi jednoduchý na výrobu, nestojí prakticky žiadne peniaze, no jeho hodnota je obrovská a obsahuje veľkú dávku úprimnej starostlivosti. Vyrobte kupóny na povinnosti, ktoré u vás môže obdarovaná osoba uplatniť. Nemusíte myslieť na nič veľké, vytvorte radšej viac takýchto poukazov na menšie služby, napríklad nákup, žehlenie, umytie auta, vybavovačky na pošte atď. Ide o to, aby ste vybrali také aktivity, ktoré vždy má na starosti budúci majiteľ kupónov.

Darujte spánok

Všimli ste si už niekedy, koľko ľudí má dnes problém s nočným odpočinkom? Príčiny sú rôzne. Nadmerné nároky na produktivitu, informačný smog, rýchle tempo života, očakávanie byť neustále dostupným na sociálnych sieťach, nehovoriac o fyziologických dôvodoch, ako napríklad bolesti chrbtice, nedostatok pohybu, migréna a podobne. Zostavte teda balík na dobrý spánok. Jeho obsah závisí od toho, koľko do toho chcete investovať a do ako veľkej krabice sa potrebujete zmestiť.

Základnými položkami pre každý prípad ale môže byť napríklad levanduľový vonný vankúšik alebo esenciálny olej. Nič nepokazí ani nejaký výživový doplnok, kamilkový čaj alebo CBD olej. Pri tom poslednom sa oplatí venovať zvýšenú pozornosť výrobcovi, veď pravdepodobne vám záleží na tom, aby produkt mal skutočne efektívny účinok. Obsah účinnej látky v prípade spoločnosti USA Medical je napríklad potvrdený výsledkami laboratórnych testov. Do väčšieho balíka sa môže zmestiť aj vankúš, samozrejme nie dekoračný, ale anatomický. Matrac do postele je skutočne mohutná položka, ale môžete ju darovať aj prostredníctvom darčekového poukazu.

Darujte to, čo „sa nedá“

Väčšina ľudí má niečo, po čom túži, ale nemá na to čas, peniaze alebo kapacitu vybavovať. Premyslite si, aké služby alebo aktivity sú to v prípade vašich blízkych. Váš partner sa zasekol v jednom kole? Zoberte ho na výlet plný adrenalínových zážitkov. Vaša partnerka nemá čas na aktivity mimo domácnosti? Darujte jej abonentku do divadla alebo členstvo v kine. Vaši prepracovaní rodičia si nemôžu dovoliť masáže? Kúpte im nejakú príjemnú (a zdravú) procedúru v salóne Amija.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.017 s.