5 tipov na vianočné darčeky pre najbližších, na ktoré ti vystačí aj tvoj študentský rozpočet

Štvrtok, 15.12.2022 15:30 redakcia
Správy pre študentov

Vianočné darčeky nemusia byť drahé. Aj za pár eur môžeš svojim blízkym dopriať darčeky, ktoré vyčaria na ich tvári úsmev. Ako na to? Čítaj ďalej.

Fotorámik so spoločnou fotkou

Darček, ktorý ťa všehovšudy bude stáť maximálne 10 €. A ver tomu, že ak si dáš záležať na výbere foto, široký úsmev od ucha k uchu sa objaví na tvári obdarovaného ihneď v prvom momente po rozbalení. A bude ju zdobiť aj kedykoľvek počas roka, keď jej opäť padne zrak na foto. Týmto darčekom totiž nedávaš len obyčajný rámik s fotkou, ale spomienku na príjemne strávené chvíle.

Rozmaznávanie pre telo

Kozmetika všeobecne patrí medzi jeden z najobľúbenejších vianočných darčekov. Nie je preto žiadnym prekvapením, že v obchode je k dispozícii množstvo kozmetických setov od výmyslu sveta. No okrem balenia je pekná aj ich cenovka. Tá je často neporovnateľne vyššia, než keby si tieto produkty kupoval osobitne.

S kúpou kozmetického setu ti preto odporúčame počkať až na posledné dni tesne pred Vianocami, kedy štandardne v takmer každom obchode zlacnia posledné sety aj o 50 %.

Druhou možnosťou je vytvoriť si vlastný set. Kaufland má teraz vo svojom letáku množstvo kozmetiky za výhodné ceny. Vyskladaj si set napríklad zo sprchového gélu, deodorantu a mydla rovnakej farby, pekne ho zabaľ a výhodná alternatíva bežného vianočného setu je na svete.

Očarujúca vôňa

Zaujímavým darčekom, na ktorý nepotrebuješ mať veľký rozpočet, sú aj vône do bytu alebo auta. Či už siahneš po voňavej sviečke, vtipnom osviežovači do auta či jednoduchom aróma difuzéry, bez problémov sa s takýmto darčekom vojdeš do 10, pri troche snahy aj do 5 €.

Ak máš v sebe kreatívneho ducha, sviečky môžeš urobiť aj svojpomocne. Budeš k tomu potrebovať vosk, éterický olej, knôt, sklenený pohár a bylinky, kvety či iné ozdoby. Pustiť sa do výroby domácej sviečky sa ti oplatí najmä vtedy, ak máš na svojom zozname vianočných darčekov viacero osôb, ktorých môžeš potešiť takýmto darčekom.

Originálne ponožky

Ponožky sú asi najspomínanejší vianočný darček všetkých čias. Azda ani neexistuje človek, ktorý by si ich aspoň raz za svoj život nenašiel pod vianočných stromčekom.

No vďaka módnej vlne veselých dizajnových ponožiek, môže byť aj dnes tento darček veľmi originálny. Vyber obdarovanému ponožky s obrázkom podľa jeho záľub, či spoločných spomienok a zaujímavý darček za pár eur je na svete. Áno, naozaj na takéto ponožky nepotrebuješ obrovský rozpočet. Síce ide o veľký módny trend, na výber máš z množstva obchodov s farebnými ponožkami v rôznych cenových kategóriách.

Diár na nasledujúci rok alebo kniha

Knihy vo všeobecnosti patria medzi zástupcov drahších darčekov, no aj medzi nimi možno nájsť aj cenovo zaujímavé ponuky. Mnohé kníhkupectvá majú pred Vianocami rôzne akcie a dokonca na Slovensku nájdeš aj kníhkupectvá, ktoré sa špecializujú čisto na predaj akciových kníh. Knihy tu kúpiš už aj za 2 či 3 eurá.

Ak si nie si istý žánrom, ktorý by obdarovaného potešil, dopriať mu môžeš pod stromček darčekovú poukážku na nákup kníh v hodnote, akú si vyberieš. Takúto službu ponúkajú takmer všetky kníhkupectvá.

Nákup vianočných darčekov so študentským rozpočtom sa môže zdať byť zložitý, no ak k nemu budeš pristupovať systematicky, nie je to nič, čo by si nezvládol. Ako prvé si sprav zoznam všetkých, ktorých by si tento rok rád obdaroval. Následne si určí maximálnu sumu, akú si tento rok schopný minúť na nákup darčekov. Vydeľ ju počtom osôb a máš cenovú kategóriu, v akej by si mal hľadať darčeky pre svojich najbližších. A hoci priemerný Slovák minie na vianočné darčeky okolo 200 €, ty sa vôbec neboj byť pod týmto priemerom.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.029 s.