Vnútorné rolety aj ako dizajnový prvok v interiéri? Prečo nie?

Štvrtok, 19.01.2023 11:00 redakcia
Správy pre študentov

Hľadáte spôsob, ako vytvoriť vo vašom interiéri príjemnú harmóniu? Vhodne zladené prvky v miestnosti aj kvalitné tienenie — oboje vám pomôžu dosiahnuť vnútorné rolety. K dispozícii sú v rôznych odtieňoch a vzoroch, ktoré jedinečným spôsobom ozdobia vašu domácnosť a majú aj ďalšie výhody.

Vnútorné rolety sú vhodné do každej miestnosti

Interiérové rolety, ktoré sú dnes dostupné v estetickom prevedení, zažívajú v posledných rokoch nový boom. Vybrať si ich môžete do kuchyne, obývačky, spálne, detskej izby aj pracovne a k dispozícii sú tiež rolety na strešné okná. Neviete, ako vyberať? Stačí, ak si pred nákupom upresníte všetky vaše požiadavky.

Miera zatienenia

Prvým krokom výberu je určenie účelu rolety. Chceli by ste s jej pomocou celkom zatieniť interiér alebo by mala čiastočne prepúšťať svetlo? K dispozícii sú vám modely z polopriepustných aj nepriepustných látok.

Minimalizovanie zachytávania prachu

Častým problémom roliet je zadržiavanie prachu, ktorý môže osobám s alergiami spôsobovať problémy. Aby ste sa tomu vyhli, vybrať si môžete špeciálne látky s obsahom skleného vlákna, ktoré tento problém eliminujú.

Jednoduché ovládanie aj montáž

Bohatý výber uspokojí aj vaše požiadavky na spôsob montáže. Rozhodnúť sa môžete pre montáž na stenu, k dispozícii sú tiež vnútorné rolety bez vŕtaniamontážou na okenné krídlo. Prevedenie roliet môže byť s krycím boxom, pri niektorých modeloch sa dá zvoliť tiež tvar horného profilu.

Čo vám prinesú vnútorné rolety?

Vnútorné rolety dokážu celkom zmeniť vzhľad interiéru, majú vplyv tiež na svetelné a teplotné podmienky.

· Množstvo farieb

Ak chcete rolety využiť na oživenie priestoru, zvoľte prevedenie v teplých farbách, ako sú červená, žltá a oranžová, vhodné sú tiež pestré vzory. Na vytvorenie odpočinkovej atmosféry siahnite po chladnejších odtieňoch modrej, zelenej a fialovej. V dievčenskej izbe krásne vynikne aj ružová, chlapcom pristane béžová, olivová alebo tyrkysová.

· Dlhú životnosť

Ak si vyberiete rolety od spoločnosti Isotra, spoľahnúť sa môžete na ich vynikajúcu funkčnosť a dlhú životnosť. V ponuke nájdete viacero modelov, pričom si pri každom môžete vyberať v rôznych farebných alebo vzorových prevedení. Pri výbere dbajte o vzájomné zladenie s bytovým textilom, farbami nábytku a dekoráciami. Do úvahy vezmite tiež farbu rámu okna.

· Veľa svetla podľa vašich preferencií

Možnosť voľby priepustnosti látky vám umožní dosiahnuť stupeň zatienenia podľa vašich požiadaviek. Vnútorné rolety zamedzia prenikaniu priameho slnečného žiarenia do miestnosti, čím navyše prispievajú k jej ochrane pred prehrievaním. Znížia tak vaše výdavky na klimatizáciu. V zimnom období čiastočne zamedzujú únikom tepla, čo určite oceníte nielen v čase energetickej krízy.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.016 s.