Práve v kinách – animované múmie z Egypta na výlete v súčasnom Londýne

Pondelok, 20.02.2023 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Vedeli ste, že hlboko pod povrchom zeme sa v Egypte skrýva starobylé mesto, v ktorom žijú múmie? Nuž, v novom animovanom filme sa s niektorými z nich dokonca vydáte na nečakaný výlet do Londýna, ktorý ich očarí aj zmätie. Celá rodina sa môže práve teraz v kinách zabaviť na rozkošnej snímke s jednoduchým názvom Múmie.

Ústrednú trojicu sympatických múmií tvorí princezná Nefer, bývalý kočiš Thut a jeho mladší brat Sekhem, ktorého viaže silné puto s domácim maznáčikom, rozkošným krokodílom Crocom. Keď ambiciózny archeológ Lord Carnaby ukradne vzácny prsteň kráľovskej rodiny, naši hrdinovia sa musia vydať v jeho stopách. Dostanú sa až do dnešného Londýna, na ktorý nemohli byť pripravení. Technický pokrok a moderné zvyklosti im pripravia niekoľko zábavných prekvapení. Podarí sa nesúrodej skupinke spojiť sily, nájsť prsteň a vrátiť sa s nim domov?

„Múmie sú filmom plným humoru a dobrodružstva, ale predovšetkým filmom plným lásky,“ hovorí režisér Juan Jesús Garcia Galochaa. „Často sa v priebehu našich životov uzatvárame a nie sme schopní prekonať vlastné strachy, pretože nám chýba sila urobiť krok, ktorý je potrebný na vyriešenie problémov. V tomto filme sme sa snažili ukázať, že láska je všetkým a práve ju potrebujete na vykonanie toho kroku vpred.“

V rodinnej snímke Múmie sa môžu slovenskí diváci a diváčky už tento víkend tešiť na hlasy dabingových hercov Maroša Baňasa, Matúša Krátkeho, Kristínu Turjanovú, Gabiku Dzuríkovú, Braňa Bystrianskeho, Oľgu Belešovú či Petra Rúfusa, ale aj speváčky Sisy SklovskejTitusza Tóbisza. Do kín toto zábavné animované dobrodružstvo priniesla distribučná spoločnosť Continental film.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.015 s.