Trauma konferencia 2023

Piatok, 24.02.2023 11:00 redakcia
Správy pre študentov

Možno si toho ani nie sme vedomí, no žijeme v traumatizovanej spoločnosti. Vojna, akty neznášanlivosti, polarizácia spoločnosti, duševné a telesné choroby, rozhádaní politici a zlý stav životného prostredia. To všetko sú symptómy neliečenej traumy. Potreba riešiť, alebo skôr liečiť, skutočnú príčinu našich problémov silnie. Preto organizujeme a zároveň ťa pozývame na prvú Trauma konferenciu 2023.

Čo je trauma?

Trauma vzniká, keď je niečoho príliš ťažkého, príliš veľa, príliš skoro ALEBO niečoho potrebného príliš málo, príliš dlho. Trauma sa udeje, keď nemáš na výber a musíš si sám/a poradiť s nepriaznivými, neprimeranými, extrémnymi, nevhodnými, bolestivými, či zanedbávajúcimi životnými okolnosťami a nie je tam pre teba niekto, kto by sa ťa zastal, vypočul, pomohol ti spracovať tvoje pocity a myšlienky.

Mnoho ľudí, možno vrátane Teba, si myslí, že sa ich trauma netýka, pretože nezažili ťažkú autohaváriu, vojnu, či sexuálne zneužitie. Traumu však môžu spôsobiť i na prvý pohľad menej závažné situácie. Mohlo ísť o bolestivý chirurgický zákrok, návštevu zubára či opustenie alebo hádky s blízkym človekom.

U každého človeka sa trauma môže prejaviť iným spôsobom. Vyzerá to napríklad aj takto: “Mám pocit, že som iná, čudná, že nikam poriadne nezapadám. Že nie som dosť dobrá. Mám strach sa slobodne prejaviť. Byť videná taká, akou som. Lebo cítim, že so mnou niečo nie je v poriadku. Že som „poškozené zboží“ a keby ma niekto naozaj spoznal, celú (teda všetky časti) mňa, stratil by záujem. Odmietol by ma. Opustil.”

Čo je Trauma konferencia 2023?

Trauma stojí za väčšinou našich spoločenských, vzťahových, osobných, psychických a telesných problémov. Ovplyvňuje naše konanie, myslenie a prežívanie. To, čo (ne)zažívaš, (ne)robíš a ako sa (ne)cítiš. Čo (ne)vyžaruješ, aké vzťahy (ne)nadväzuješ. To, ako nie sme schopní žiť v harmónii. So sebou. So svetom. Navzájom. Neviem ako ty, ale ja sa už ďalej nechcem prizerať kam ako spoločnosť smerujeme. A preto som sa rozhodla ľudí a slovenskú spoločnosť vzdelávať. O traume, jej následkoch a cestách liečenia na Trauma konferencii 2023, ktorá sa uskutoční 20. a 21. marca online.

Ako sa možno prihlásiť?

Na Trauma konferenciu 2023 pozývame každého, koho téma zaujíma a chce v nej ísť viac do hĺbky. Nielen obete traumy, ale aj ľudí s duševnými, telesnými, rodinnými či vzťahovými problémami. Špeciálne pozývame študentov, psychológov, lekárov, terapeutov, učiteľov, politikov, novinárov a influencerov, ktorí chcú byť trauma-informovaní a trauma-senzitívni vo svojej práci a svojom živote.

Prihlásiť sa je možné cez stránku www.novapsychologia.sk a keďže sme sa rozhodli konferenciu urobiť dostupnou naozaj pre každého, registrovať sa je možné aj bezplatne.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.018 s.