Zóny pre každého študenta

Slovenská univerzitná e-športová liga ponúka v letnom semestri variantu Masters a Open, zvýšené prizepooly a offline finále

Slovenská univerzitná e-športová liga pokračuje svojou 6. edíciou, v letnom semestri uvidíme opäť ligu SUEL Masters - pre elitné univerzitné tímy a takisto SUEL Open - pre nenáročných hráčov. Práve hráči pocítia zásadné zmeny. Týkať sa budú finančných odmien a takisto formátu finále.

SUEL MASTERS 2022/2023 LS

Ako sme spomenuli vyššie, SUEL Masters je ligou, ktorá je primárne určená pre elitné univerzitné tímy alebo tímy, ktoré majú tie najvyššie ambície. Pravidlom zostáva, že všetci hráči musia byť z rovnakej univerzity.

Herné tituly v tejto lige zostávajú rovnaké, v SUEL Masters sa môžeš už teraz zaregistrovať do kvalifikácií na ligu v League of Legends powered by Accenture, CS:GO powered by Innovation Capability Center, Rocket League a Teamfight Tactics.

Pre vstup do tejto ligy je potrebné uspieť v jednom z dvoch kvalifikačných turnajov (platí pre každú hru). V praxi to znamená, že liga je obsadená tímami/hráčmi, ktorí si zaistili svoju miestenku na základne výkonov z minulých sezón. K nim sa pridá nový a úspešný tím z kvalifikácie.

Kvalifikačné turnaje sa odohrajú 11.3. a 18.3.2023od 16:00 (pre LOL 10:00). Samotná liga SUEL Masters začína 20.3.2023, pričom od semifinále sa už tradične zmení na Univerzitné majstrovstvá SR (UNI MSR). Tejto udalosti sa zúčastní najlepšia štvorica z každej hry, pričom bude prebiehať formou offline eventu v Bratislave (TFT - 28.4.2023, CS:GO - 29. a 30.4.2023, RL - 5.5.2023 a LOL - 6. a 7.5.2023).

V hre bude celkový finančný prizepool vo výške 3 600 €, ktorý zaznamenal nárast oproti minulej edícii (v zimnom semestri bol finančný prizepool 3 080 € - pozn.red.)

SUEL OPEN 2022/2023 LS

Aj tento semester myslíme na nenáročných hráčov, ktorí by sa chceli by sa zapojiť do univerzitnej ligy so svojimi kamarátmi, užiť si zábavu z hrania a zároveň súťažiť o hodnotné ceny. Z tohto dôvodu zostávame pri pravidle, podľa ktorého hráči nemusia byť z rovnakej univerzity. Teraz si môžeš vyskladať 5-členný tím z hráčov, ktorí navštevujú rôzne univerzity na Slovensku.

Do SUEL Open sa nemusíš kvalifikovať, účasť v tejto lige potvrdzuješ samotnou registráciou. Čo sa týka herných titulov, "Openka“ ponúkne klasiku v podobe League of Legends powered by Accenture a CS:GO powered by Innovation Capability Center.

Aj táto liga zaznamenala nárast vo finančných odmenách. Celkový finančný prizepool sa v letnom semestri bude pohybovať vo výške 1 400 € (zvýšenie z 1 000 € - pozn.red.). Samotná liga začína20.3.2023, jej ukončenie je na pláne 21.5.2023. Zapoj sa do SUEL Open aj ty a zaži dva mesiace plné zábavy.

Titulárnym partnerom Slovenskej univerzitnej e-športovej ligy je Slovenská sporiteľňa. Hlavnými partnermi ligy sú Crazy Wolf, Accenture a Takeda Capability Innovation Center.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1943/slovenska-univerzitna-e-sportova-liga-ponuka-v-letnom-semestri-variantu-masters-a-open-zvysene-prizepooly-a-offline-finale/