Zóny pre každého študenta

10 najväčších strachov, ktoré môžeš mať pred prihlásením sa do ročného rozvojového programu pre stredoškolákov DASATO Academy

DASATO je ročný program neformálneho vzdelávania, ktorý osobnostne aj kariérne rozvíja angažovaných stredoškolákov zo všetkých regiónov Slovenska. Zameriava sa na individuálny mentoring, workshopy pre sebarozvoj a zručnosti 21. storočia, inšpiratívne debaty, projekty v praxi s neziskovým, verejným a súkromným sektorom ako i tvorbu vlastných projektov.

Program vznikol s cieľom posilňovať jednotlivé kraje Slovenska cez rozvoj aktívnych stredoškolákov, budovanie komunít priamo v regiónoch a tvorbu zmysluplných projektov. Preto sa cez DASATO aktivity snažíme nájsť riešenia pre kľúčové témy a ukázať, že všetko sa dá, ak sa chce!

Stále nie si presvedčený? Zŕňame 10 najväčších strachov, ktoré môžeš mať pred prihlásením sa, ako i naše odpovede na ne:

Do programu sa snažíme sa vybrať najrozmanitejšiu skupinku ľudí - neexistuje vzor ideálneho študenta/-ky. Počas programu budete mať množstvo aktivít, v rámci ktorých ostatných spoznáš hlbšie. Je to skvelé miesto na zoznámenie sa s rovesníkmi z iných škôl a krajov, s inšpiratívnymi mentormi, lektormi či mladými profesionálmi.

DASATO Academy je pre každého, kto chce na sebe pracovať, rozvíjať sa, získať prax, či byť v komunite aktívnych ľudí a organizácií. Na začiatku však najviac zaváži tvoja prihláška - prosím, povedz nám v nej sebe čo najviac, zaujíma nás to a bez týchto informácii nevie posúdiť, či sa na program hodíš.

Výberový proces sa skladá z len z DVOCH kôl:

Prvé výberové kolo: Prihláška TU.

Druhé výberové kolo: Individuálny online pohovor, kde sa ťa pýtame otázky na prihlášku, tvoju motiváciu, skúsenosti, či očakávania. Zároveň ti priblížíme tvoj rok v DASATO Academy.

Celkovo ti zaberie priemerne 4-5 hodín týždenne. Je to však na Tebe: koľko do toho dáš, toľko z toho dostaneš. :) Zároveń, aj v rámci programu ti pomôžeme lepšie narábať so svojím časom v rámci time management workshopu. O balance a skúsenosti našich študentov si prečítaj tu.

DASATO Academy je výberový program, ale zároveň nie je elitársky. To znamená, že hoci nemôžeme prijať každého kvôli limitovanému počtu prijatých študentov, ku ktorým chceme mať individuálny vzťah, neznamená to, že do programu prijímame len ľudí, ktorí si prešli mnoho aktivitami a chcú zachrániť svet. 

Sme radi, ak sa do programu prihlásia študenti, ktorí ešte neboli v aktívi v žiadnej mimoškolskej aktivite, i takí, ktorí sa venujú viacerým. Dôležitou je pre nás zodpovednosť a motivácia byť v programe.

Program stojí 30 eur mesačne. Nechceme aby bariéra pre vstup do programu bola práve finančná. Preto po prijatí do programu neváhaj požiadať o štipendium. Info tu

Všetky informácie o programe nájdu tvoji rodičia na našom webe, no tiež nám môžu kontaktovať s akýmikoľvek otázkami. Veľmi sa tešíme, ak sa rodičia zaujímajú o naše aktivity a vždy si radi vypočujeme ich názor. 

DASATO Academy je sebarozvojový program. Preto oveľa oveľa dôležitejší, než názor druhých, je to, čo tebe ako osobe program dá a či ti napríklad pomôže s niečím, čím si si momentálne neistý.

Nie, to nie je cieľom. Nezáleží ani, či si introvert či extrovert. Program je o posilnení tvojich už teraz silných stránok - my ti len pomôžeme ich lepšie identifikovať a sústrediť sa.

Nestačí? Prečítaj si, ako to vidia naši alumni:

Nezodpovedali sme všetko? Pokojne nám napíš na info@dasatoacademy.sk alebo na našich socials, sme tu vždy pre teba!

Tak neváhaj a odošli prihlášku ešte dnes :) Prihlasovanie končí 31.3. a počet miest je obmedzený. Tešíme sa na Teba!

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1949/10-najvacsich-strachov-ktore-mozes-mat-pred-prihlasenim-sa-do-rocneho-rozvojoveho-programu-pre-stredoskolakov-dasato-academy/