Zóny pre každého študenta

Oblečte sa ako hosť na jarnú svadbu

Účasť (nielen) na jarnej svadbe je vždy príjemná záležitosť a je ešte vzrušujúcejšia, keď sa môžete obliecť do nového štýlového oblečenia a cítiť sa úžasne. Ako hosť je váš odev odrazom vašej osobnosti a mal by byť vhodný na túto príležitosť. Kľúčom k oblečeniu hosťa na jarnú svadbu je vybrať si outfit, ktorý je zaujímavý, pohodlný a vhodný pre miesto konania.

U dám je výber zložitejší

Pokiaľ ide o výber dokonalého oblečenia na jarnú svadbu, máte na výber širokú škálu možností. Môžete sa rozhodnúť pre klasické kvetinové šaty, elegantný overal alebo módnu kombináciu sukne a blúzky. Nech už si vyberiete čokoľvek, uistite sa, že oblečenie je pohodlné, ľahko sa v ňom pohybuje a najmä tancuje. Nechcete sa predsa počas celého obradu a slávnosti trápiť so svojím výberom.

Dámy – hostky na svadbe by sa v žiadnom prípade nemali obliekať do bielych šiat, nakoľko táto farba patrí výhradne neveste, o ktorej je aj tento celý deň a následná noc. Avšak, nejde ani o to, aby ste boli nenápadné. Zlatá stredná cesta je ideálna. Netrápte sa so žiadnymi ťažkými róbami, jednoduché jarné šaty z bežného reťazca vám postačia. Začnite ich hľadať už teraz, na začiatku jari a budete ich mať pripravené na celý začiatok svadobnej sezóny. Aj v ponuke Takko letáku môžete nájsť svoj vysnívaný outfit. Zároveň ho doplňte o pohodlné topánky, v ktorých pretancujete celú noc. Takko je reťazec cenovo dostupný každému a rovnako tak ho aj nájdete vo vašom či susednom meste. Výhodou je, že tu ženy pokojne kúpia aj svadobný odev pre svoje dieťa.

Dôležitým faktorom pri obliekaní na jarnú svadbu je farebnosť. Jar je celá v pastelových farbách, všetko v prírode ožíva, preto si vyberte outfit v odtieňoch ružovej, oranžovej, zelenej alebo žltej. Ak nie ste fanúšikom pastelových farieb, môžete sa rozhodnúť pre výrazné a jasné farby, ako je červená alebo fialová. Dbajte však na to, aby vaše oblečenie nebolo v rozpore s témou svadby. Vždy sa pýtajte na možný dress code, prípadne na farebnú škálu, ak majú snúbenci takéto požiadavky.

Mužský oblek nič nepokazí

Jar je ideálny čas na svadbu a ak ste pozvaní ako hosť, musíte sa na túto príležitosť vhodne obliecť. Muži to majú o niečo jednoduchšie, pretože jeden oblek môžu nosiť viac-menej dookola aj niekoľko rokov, stačí zmeniť farebnosť košele alebo kravaty či motýlika a môžu vyraziť. Na jarnú svadbu však môžete zvoliť aj ľahšie a svetlejšie oblečenie, ktoré odráža veselú a živú náladu tohto ročného obdobia.

Pre mužov je na jarnú svadbu vždy dobrou voľbou oblek alebo sako s menej formálnymi nohavicami. Môžete si vybrať svetlý alebo vzorovaný oblek na dennú udalosť alebo tmavší na večerný obrad. Skombinujte ho so sviežou (no farebne zladenou) košeľou a kravatou, ktorá dopĺňa farbu obleku. Na uvoľnených svadbách v teplejšom počasí je pre pánov možné aj to, že si oblečú krátke nohavice ku kolenám. Predtým, ako sa však pre takýto krok rozhodnete, znova, konzultujte to s nevestou a ženíchom. Nezabudnite si dať pohodlnú obuv, ktorá sa hodí k vášmu oblečeniu, napríklad mokasíny alebo spoločenské topánky, ktoré už máte vychodené, aby ste pri tancovaní zbytočne netrpeli.

Nezabudnite, že kľúčom k úspechu je obliecť sa vhodne na danú príležitosť a zároveň sa vo svojom oblečení cítiť pohodlne a sebaisto počas celého trvania. Ak sa budete riadiť týmito tipmi, budete ako hosť na jarnej svadbe určite vyzerať čo najlepšie. Dámy, nezabudnite si na prezutie zobrať nízke balerínky a v prípade nutnosti si ich v diskrétnosti obujete. Pohodlie a dobrá nálada bude znamenať to, že si jarnú svadbu ako hosť naplno užijete až do neskorých ranných hodín. Potom sa už môžete tešiť len na fotografie.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1951/oblecte-sa-ako-host-na-jarnu-svadbu/