Do kín prišli Zodi a Tehu: Princovia púšte, ich dobrodružnú cestu si užije celá rodina

Streda, 24.05.2023 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Do kín vstúpil pred víkendom rodinný film, ktorý rozpráva o výnimočnom putovaní nepravdepodobnej dvojice hrdinov. Odvážny chlapec a nadané ťavie mláďa sa spoločne vydajú za cieľom, ktorý sa môže zdať nad ich sily. Drsná púštna krajina, ale aj nekalé ľudské úmysly im budú tvoriť prekážky a my môžeme práve teraz zistiť, či sa im podarí ich prekonať. Na filmové plátna dorazili Zodi a Tehu: Princovia púšte!

Dvanásťročný nomád Zodi objaví v púšti osirelé ťavie mláďa. Tehu sa stane jeho najlepším priateľom a verným spoločníkom. Zodi sa od veterinárky dozvie, že Tehu je rodený bežec a môže kmeňu priniesť značný obnos peňazí. Aby svojho zvieracieho kamaráta ochránil pred podlým obchodníkom, a zároveň pomohol svojim ľuďom, vydá sa Zodi s Tehuom na dlhočiznú cestu naprieč Saharou. Smerujú na najväčšie ťavie preteky na svete, ktoré im obom môžu zmeniť život.

O réžiu snímky sa postaral francúzsky režisér Eric Barbier. Na svojom konte má oceňované filmy Prísľub úsvitu či Malá krajina, v ktorých sa publikum taktiež vydalo na horúci africký kontinent. Tentoraz sa však skúsený filmár postavil pred výzvu ešte väčšiu, než je len africké podnebie – ak sa vraví, že s detskými a zvieracími hercami bývajú pred kamerou najväčšie problémy, pri ústrednej dvojici hrdinov svojej novinky to tvorcovia nemuseli mať jednoduché. Predstavitelia Zodiho aj Tehua však podávajú vo filme úžasné výkony a počas ich spoločného putovania naprieč Saharou až do ďalekého Abu Dabí si bez najmenších pochýb získajú srdcia divákov.

O hudbu sa postaral obľúbený spevák a skladateľ Mika, ktorý si prácu na tomto projekte nevie vynachváliť. „Roky som sníval o tom, že raz zložím hudbu pre film, takže keď ma režisér Eric Barbier požiadal, aby som pripravil soundtrack k jeho novému filmu, okamžite som si sadol vo svojom aténskom byte k scenáru... a ten bol výborný!“ spomína Mika na moment, kedy povedal spolupráci svoje áno. Dlhé týždne potom študoval lokálnu hudobnú tvorbu a robil prieskum spoločne s muzikológom, než sa pustil do skladania. Výsledok jeho práce si môžete pozrieť v kinách už v týchto dňoch.

Zodi a Tehu: Princovia púšte ponúkajú na filmových plátnach poriadnu dávku dobrodružstva aj dojatia, ktoré si spoločne s unikátnymi hrdinami užije celá rodina. Dobrodružnú snímku o odvahe a sile priateľstva prinášajú slovenským divákom a diváčkam spoločnosti Continental film a FOXX MEDIA GROUP.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.070 s.