Zóny pre každého študenta

Neformálny list priateľovi po anglicky

Neformálny list priateľovi po anglicky

Ako napísať list kamarátom v angličtine

Tak som sa nehovoril o tom, ako napísať list priateľovi v angličtine, nebude mať požadovaný účinok, ak nechcete vidieť jasne aspoň jednu vzorku takéhoto listu. Preto, ak sa naučíte, ako písať ten či ten list, v prvom rade, majte pred očami príklady týchto listov.

Vizuálnu pamäť vykonáva svoju prácu, a potom to nie je len povedať jej «ďakujem», keď budete potrebovať šablónu pre písanie listu. Zmeniť to, čo odstránením alebo pridaním, môžete si vytvoriť svoj jedinečný správu priateľovi v angličtine, ktorá bude spĺňať všetky potrebné pravidlá a predpisy. Celkom veľa vzoriek listov priateľa v anglickom jazyku, je uvedený v webové stránky angla.su . Všetky uvedené príklady s preklady listov, takže nebudete mať ťažké pochopiť podstatu tohto listu.

Kompilácie ľubovoľné písmeno, a list priateľovi v anglickom jazyku, vrátane nasledujúcich častiach preskúmať gramatiku jazyka ako pravopisu a interpunkcie. Napriek tomu, písanie príslušný ak nie obchodný list a správne interpunkcie nebol zrušený.

V angličtine, existujú určité apeluje na osoby, ktoré píšete, a tým aj frázy, dokončovať list. Vyberte a poriadok a ďalšie závisí na stupni známosti, a vaše vzťahy s ostatnými, že ste sa zaoberajú list v angličtine. To môže zahŕňať nasledujúce možnosti:

My dear meno +

Dearest my darling + názov

Názov Just

Všetky slová používala budú robiť rozdiel «(môj / moja milá) (th).»

Ako výraz «rozlúčka» dokončením liste priateľovi v angličtine, by mali byť použité akúkoľvek frázu z nasledujúceho zoznamu:

Sincerely yours — naozaj tvoje. Alebo v opačnom : (Yours) sincerely

Cordially yours / yours cordially — vaše srdce

Faithfully yours / yours faithfully / yours truly — vždy verný k vám

Yours ever / Ever yours / As ever / yours as always — vždy na vás

Yours affectionately / lovingly yours — milovať

Your very sincere friend — váš skutočný priateľ

Lots of love kisses — celých

Okrem toho, budete potrebovať tieto znalosti: bežné anglické názvy; názvy krajín, miest a hlavných miest; bežne používané skratky v listoch žánru. Všetky tieto informácie sú voliteľné (referencie), ale to je kľúčom k úspešnému korešpondenciu.

Podľa môjho názoru, veľmi cenný publikácie vzťahujúce sa k písanie listov v angličtine, je kniha Stupin LP «Listy v angličtine pre všetky príležitosti», ktorý vyšiel v Petrohrade v roku 1997. Toto vydanie je druh referenčnej knihy pre niekoho, kto sa často píše listy. Môžete si kúpiť túto knihu, alebo si stiahnuť World Wide Web. To je na mieste alleng.ru a zdrojov englishtips.org . V tomto čísle nájdete cenné všeobecné odporúčania týkajúce sa písanie listov priateľa v anglickom jazyku (a všetky ďalšie písmená i), vzorové listy na akúkoľvek tému a všetky informácie o pozadí, ktoré som už hovoril.

Ak máte napísať list priateľovi v angličtine dosť často, nakoniec budete pamätať všetky odporúčania, ktoré sprevádzajú túto akciu. Vaša slovná zásoba sa bude rozširovať, taky, a nakoniec písať nejaký list v anglickom jazyku, bude pre vás bezvýznamná záležitosť.

Ako vzorka citujú list priateľovi v angličtine, zložený špeciálne pre tento článok:

Dear Helen,

How are the things going on? Did something new happen in your life? Having received your letter, I wanted to answer it immediately. But I was working a lot during the last two weeks. So I was pressed for time and did not manage to carry out my intentions.

In my country spring has already set. It is quite warm and really sunny all days long. Being at work I always imagine myself strolling down some parks. I wish you could join me! It would be funny! Some days ago my friend advised me to read a very interesting book. I did it and I would like you to know this author. Are you ready to read good litterature?

Tell me more about your work and free time. Are you satisfied with all this? What are your plans for this summer? Maybe we will be able to meet one day?

Truly yours,

Jessica

Preklad listu znie takto:

Milá Helen, 

Ako sa máš? Je tam niečo nové? Chcel som, aby okamžite odpoveď na Váš list, ale v posledných dvoch týždňoch som mal veľa práce. Nie je dosť času na realizáciu svojich plánov.  

Už sme prišli na jar. Na ulici teplo a slnečno po celý deň. Počas prevádzky, vždy som si sám seba predstaviť chôdzi na rôznych parkov. Chcel by som, aby ste mi robiť spoločnosť. Že by bolo zábavné! Pred pár dňami mi kamarát poradil prečítať zaujímavú knihu. Som ho prečítal a chcel by som vám predstaviť tohto autora. Ste pripravení čítať dobrú literatúru? 

Povedz mi viac o prácu a voľný čas. Ste spokojní? Aké sú vaše plány na leto? Možno, že sa znovu stretneme niekedy?

Vždy na vás,

Jessica

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/anglictina/14076-neformalny-list-priatelovi-po-anglicky/