Zóny pre každého študenta

Kondolencia pri úmrtí – text a sms vzory

Príklady ústnej sústrasti o smrti

Smútok slová by nemali obsahovať falošné alebo patetické. Hovoríte, že podporujú druhú osobu v ťažkom momente, a nie vyjadriť svoje vlastné pocity. Ak naozaj nemáte čo povedať, obmedzte sa na lakonické frázy. Je potrebné vziať do úvahy relatívnu pozíciu smútiaceho so zosnulým. Bude to zvláštne, keď človek v smútku počuje „Svetlá spomienka na tvojho otca. Dobré spomienky - to je to, čo pomôže prežiť túto stratu, “ak v skutočnosti on a jeho otec neboli najlepší vzťah.

Ako napísať kondolenciu

Pri písaní smútku slovami sa často vynára otázka, ako napísať kondolenčný list. V tomto prípade stojí za to držať sa stručných fráz. Básne sústrasť o smrti sú vhodné pre nekrológ alebo smútok pásku. V ostatných prípadoch, dá patos a domýšľavosť. Sústrasť v próze zvyčajne obsahuje 2-3 vety. Dôležitejšia je stručnosť a kapacita obsahu. Koniec koncov, karta alebo list bude niekoľkokrát prečítaný.

Vzory kondolenčného textu, listu

Príklady písomnej kondolencie

Pre lepšiu predstavu o tom, ako môže takáto písomná kondolencia vyzerať, respektíve aké slová je vhodné použiť, vám predstavím zopár ukážok:

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/basne/18387-kondolencia-pri-umrti-text-a-sms-vzory/