Krvná skupina A

Prírodné vedy » Biológia

Autor: diana
Typ práce: Referát
Dátum: 25.02.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 325 slov
Počet zobrazení: 3 271
Tlačení: 196
Uložení: 213
Krvná skupina A
Táto krvná skupina vás predurčuje na usadlosť, avšak zmeny vám nevadia. Vaša krvná skupina je vegetariánska – do jedálneho lístka zaraďte tofu, obilné výrobky, strukoviny a ovocie, nejedzte ani mäso, ani mliečne výrobky. Dopĺňať by ste mali pozorne vitamín C, vitamín E, vitamín B12 a kyselinu listovú. Chudnutie podporíte pokojnými cvikmi z jógy.Zelenina

Pokiaľ máte krvnú skupinu A, vaši prapredkovia boli poľnohospodári – vegetariáni, mäso teda veľmi ťažko trávite, vo vašom tele sa ukladá formou prebytočného tuku a zvyšuje sa množstvo toxínov pri trávení. Aj mliečne výrobky trávia Ačkari ťažšie. Ak si dáte veľa pšenice, prekyslíte si svalovú hmotu, čo v konečnom dôsledku odoberie energiu. Potraviny by mali byť čo najviac v prírodnom stave, vypestované organicky, bez hnojív. Ľudia s krvnou skupinou A majú veľmi citlivý imunitný systém. Musia si dávať pozor na srdcové ochorenia a cukrovku.

Okrem iných druhov máte zakázané: slaninu, kačicu, hus, zajaca, pečeň, srdce, baraninu, jahňacinu, bravčovinu, šunku, zverinu, hovädzie, teľacie. Ak veľmi zatúžite po mäse, môžete si dať kurčatá, alebo morky, v malom množstve. Veľmi prospešné sú ale pre vás niektoré druhy rýb ako kapor, pstruh, makrela, sardinky, morská šťuka. Žralok a tuniak patria medzi neutrálne, ale medzi zakázané napríklad raky, kraby, úhor, sleď, údený losos.

Môžete si dopriať sójové mlieko a sójový syr, v menšom množstve jogurt, kefír, ale nesmiete plesňový syr, čedar, maslo, plnotučné mlieko a ementál.
Z orechov si nedávajte pistácie, kešu, či para orechy. Zakázané sú pre vás aj pšeničné klíčky, pšeničné otruby a škrob. Ryže si dajte do sýtosti. Zo zeleniny vám vôbec neprospieva kapusta, paprika, ale na mrkve, kely, čakanke, brokolici si pochutnajte. Z ovocia vám poškodia banány, papája, mango, kokosové orechy, mandarínky, pomaranče a melóny. Do sýta sa najedzte marhúľ, ananásu, čerešní, sliviek, citrónov, fíg, hrozienok, pričom ostatné ovocie je pre vás neutrálne. Nesmiete ani kečup, ani majonézu, ani worčester. Z byliniek vám osoží najmä hloh, zelený čaj, harmanček, ľubovník, ženšen, aloe, šípky a valeriána. Nepite sódovky, minerálky, pivo a destiláty.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Chudnutie #Kapor a šťuka patria medzi #funkcie jedálneho lístka


Odporúčame

Prírodné vedy » Biológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu