Vred žalúdočný lieči - príznaky a liečba

Prírodné vedy » Biológia

Autor: mamicka
Typ práce: Referát
Dátum: 03.11.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 262 slov
Počet zobrazení: 2 914
Tlačení: 192
Uložení: 162

Vred žalúdočný lieči - príznaky a liečba (choroba)

- zelená kôra z dreva bazy čiernej (pod hnedou) dusená na mlieku - obklad na noc + piť čaj z repíka. Na 3 dl vody 1 malá lyžička repíka, na tri krát to vypiť po 1 dl pred jedlom.
- jesť maslo s medom.
- obklad na žalúdok z odvaru semena ľanu. Na 3 dl vody 1 pol. lyžicu semena, 5 min. variť. Cca 10 nocí obklad. Pri tom jesť maslo s medom alebo postrúhané jablko a med. Toto všetko by pomohlo len na čas, keby sa nedal napraviť žalúdok, lebo vredy sa tvoria skoro vždy len v padnutom žalúdku.
- Recept podľa liečiteľky p. Minichovej z Kopemice: 1 .7 dní, celé dni prikladať obklady z teplého bieleho vína, 2.7 dní, celé dni prikladať teplú ražnú múku v plátennom vrecku. 3.7 dní, celé dni prikladať teplú, postrúhanú a na masti udusenú kŕmnu repu.
- recept podľa liečiteľa Maurica Mességué, vyskúšaný. 1 krát denne kúpeľ rúk, 20 min., 11 dní v na­sledovnom odvare: 4 pol. lyž. repíka, 4 pol. lyž. žihľavy, 3 pol. lyž. ľubovníka, 2 pol. lyž. paliny pravej variť 2 min. v litri vody, 5 min. vylúhovať, scediť, ponoriť dlane. Zároveň s hore uvedeným pri­kladať na žalúdok 5 nocí obklad z odvaru repíka (u nervóznych ľudí zo žihľavy). Na 4 dl vody 4 pol. lyž. byliny,2 min. variť, 5 min. lúhovať. Handra konopná alebo ľanová, navrch suché. Denne čer­stvé odvary na kúpele i obklad. Táto procedúra sa však má robiť až po umiestnení žalúdka do správnej polohy, a to buď podlá receptu č. 459 alebo pomocou energie.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Recept 459

Choroby – príznaky, liečba, prenos, lieky a prvá pomoc



Odporúčame

Prírodné vedy » Biológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.027 s.
Zavrieť reklamu