Žalúdok padnutý - príznaky a liečba

Prírodné vedy » Biológia

Autor: mamicka
Typ práce: Referát
Dátum: 03.11.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 308 slov
Počet zobrazení: 7 454
Tlačení: 272
Uložení: 292

Žalúdok padnutý - príznaky a liečba (choroba)

- potiahnutý -hákovitý - med a maslo jesť a na noc prikladať mastný papier od masla.

- 4 noci po sebe vždy na noc priložiť si na žalúdok obklad z kysnutého cesta z ražnej múky, do kto¬rého sme tesne pred priložením pridali 1 pol. lyžicu rozomletých plodov borievky a 1 pol. lyžicu masti. Natrieť cesto na papier alebo látku na hrúbku prsta. Na celú noc. Na ďalší deň zarobíme nové cesto, ale nie už s kvasnicami, ale z kvásku z predošlého dňa. Ak nás pri tom trápi aj záha, treba vždy ráno po zložení obkladu vypiť aj 1 šálku dosť teplej vody. Tiež 4 dni. Vyrážka, ktorá sa môže objaviť, nie je na závadu. Čo bolo dnu, vyšlo navrch. Môže spôsobiť aj vracanie, ale to je čistenie. Toxíny vychádzajú von. Vyskúšané, výborné!

- jedávať sadlo, údené bravčové, kým sa nepolepší.

- známka padnutého žalúdku: pálenie záhy, nadúvanie, bolesti hlavy nad očami, striedavé hnačky so zápchou, niekedy nie je hnačka, ale chorý má stolicu vždy po každom najedení. Tieto príznaky sa nemusia nachádzať u každého, ale iba niektorý z nich. Tiež potiahnutý jazyk, zápach z úst, bolesť rúk od zápästia po lakte.

Pri padnutom žalúdku organizmus trpí stálym nedostatkom sodíka. Dôsledkom sú žalúdočné vredy (najmä u nervóznych), chudokrvnosť, odvápnenie kostí, znížený krvný tlak (merať bez hodiniek na ruke a kovových šperkov a doplnkov na tele!!) takmer všetky druhy alergií a kožných ochorení včítane psoriázy, straty pigmentu, celiakie - pre nedostatok vitamínov A + E. Ale aj iné choroby z nedostatku vitamínov, minerálov i stopových prvkov sú zapríčinené nedostatkom sodíka. Tieto prv¬ky sa začínajú vstrebávať po 5-6 týždňoch od správneho umiestnenia žalúdka.

Príčiny prepadnutia žalúdka: dvíhanie a nosenie ťažkých bremien (aj pri športových výkonoch), pády, skoky a otrasy pri dlhšom behu.

Prevencia: Pred výkonom si treba stiahnuť brucho hneď pod pásom, aby nemohlo dôjsť k prepadu žalúdka.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#pálenie žáhy #ekzém-témy #hygienicke minimum vypracované otázky #padnutý žalúdok

Choroby – príznaky, liečba, prenos, lieky a prvá pomoc



Odporúčame

Prírodné vedy » Biológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.029 s.
Zavrieť reklamu