Prečo sa nám nedarí otehotnieť?

Prírodné vedy » Biológia

Autor: mamicka
Typ práce: Referát
Dátum: 07.01.2016
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 161 slov
Počet zobrazení: 2 113
Tlačení: 172
Uložení: 179

Prečo sa nám nedarí otehotnieť?

V dnešnej dobe pribúda čoraz viac párov, ktoré majú problém s otehotnením. Problémy s otehotnením súvisia hlavne zo životným štýlom, ktorý ohrozuje počatie. Za hlavné faktory, ktoré sa podieľajú na problémoch s otehotnením sú stres a nedostatok pohybu. Jedna z ďalších významných príčin mužskej a ženskej neplodnosti je nadváha. Ženy s nadváhou majú problémy s menštruačným cyklom a následne aj s otehotnením.

Jednou z ďalších a veľmi nebezpečných prekážok otehotnenia sú pohlavné choroby. Pohlavné choroby môžu zapríčiniť uzavretie vajcovodov, ktoré sa stávajú nepriechodnými a taktiež sú príčinou zápalu močových ciest a môžu sa dokonca skončiť aj trvalou sterilitou. Z toho dôvodu je v hodné sa pri náhodnom pohlavnom styku vždy chrániť kondómom.

Ďalším a nie menej významným faktom, ktorý bráni žene otehotnieť, je nadmerné užívanie alkoholu a najmä fajčenie. Alkohol a fajčenie zvyšujú pravdepodobnosť sterility. U mužov klesá pohyblivosť spermií. Plodnosť taktiež klesá so stúpajúcim vekom. Najväčší pokles plodnosti nastáva u žien vo veku 35 rokov.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Prírodné vedy » Biológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.021 s.
Zavrieť reklamu