Zóny pre každého študenta

Kamene vlastnosti

Kamene vlastnosti

Jadeit:

Vlastnosti: Zabezpečuje emocionálnu rovnováhu; plod; lásku a láskavosť, prináša tichú radosť. Je symbolom múdrosti, pomáha „držať sa pri zemi". Upokojuje nervový systém. Vhodný je pri obličkových ochoreniach (vtedy ho treba prikla­dať na ne), pri bolestiach hlavy a chrípke.
Použitie: Prikladajte si jadeit každý deň na desať minút do stredu hrude, vo výške srdca.

Malachit:

Vlastnosti: Pozitívne pôsobí na nervový systém, vyrovnáva emocionálnu nevyváženosť, potláča úzkosť, trápenie, zmierňuje nervovú vyčerpanosť. Učí trpezlivosti, podporuje koordináciu mozgových hemisfér. Odoberá negatívnu energiu.
Použitie: Noste ho na krku ako prívesok alebo si ho na každú noc položte pod matrac do postele.

Lapis Lazuli:

Vlastnosti: Prináša vitalitu a celkové uvoľnenie. Podporuje kreativitu, expresívnosť a stabilitu. Význam má najmä pre duchovnú sféru, ale pomáha aj zmierňovať horúčku, menštruačné kŕče. zápaly, bolesti hlavy, znižovať vysoký krvný tlak.
Použite: Prikladajte si lapis lazuli upevnený šatkou, na temeno každý deň na desať minút.

Rubín:

Vlastnosti: Chráni fyzické i duševné zdravie. Prináša múdrosť, pokoj a bohatstvo, rovnako ako emocionálne šťastie a viac sebadôvery. Oslobodzuje od smútku a melanchólie. Podporuje sexualitu. Posilňuje telo pri anémii, srdcovej slabosti, poruchách krvného obehu.
Použitie: Prikladajte si ho medzi obočie každý deň na desať minút.

Krištáľ:

Vlastnosti: Prebúdza iskru lásky; Má mimoriadne silné liečivé a energetické účinky. Zvyšuje psychickú odolnosť a je jedinečným prostriedkom pri koncentrácii a meditáciách. Neutralizuje pôsobenie geopatogénnych zón. Účinný je pri odstraňovaní blokád v organizme a pri neurologických bolestiach.
Použitie: Krištáľ vám poslúži ako ochranný amulet.

Tyrkys:

Vlastnosti: Posilňuje telo. regeneruje tkanivá, zlepšuje krvný obeh. Pomáha pri ochoreniach dýchacích ciest a zápaloch hrdla. Podporuje intuíciu a schopnosť telepatického kontaktu s inými ľuďmi. Prináša pokoj, ochraňuje telo a dušu pred negatívnymi vplyvmi. Priťahuje šťastie a harmóniu.
Použitie: Noste ho ako šperk.

Akvamarín:

Vlastnosti: Udržiava čistotu mysle a podnecuje inšpiráciu. Pôsobí upokojujúco, podporuje zdravé sebavedomie. Potláča strach a depresívne nálady. Urýchľuje liečenie dýchacích ciest, zmierňuje kašeľ, uvoľňuje napätie v oblasti krku.
Použitie: Noste ho v podobe amuletu (vždy v kontakte s pokožkou, napríklad ako prívesok na náhrdelníku).

Achát:

Vlastnosti: Dodáva odvahu. Pomáha odhaliť pravdu a zmieriť sa s osudom. Posilňuje telo i myseľ. Potláča závisť. Chráni plod rodičky a je účinný aj pri pôrode. Vhodný je na utíšenie bolestí a pri kožných ochoreniach (vtedy ho prikladajte na postihnuté miesta).
Použitie: Noste ho ako amulet.

Ametyst:

Vlastnosti: Premieňa napríklad úzkosť a trápenie na pocit pokoja. Pomáha predchádzať stresu. Zbavuje nespavosti a zaháňa Čierne myšlienky. Prebúdza dobrotu a lásku k blížnym. Používa sa najmä pri bolestiach hlavy, migréne a neurózach.
Použitie: Umiestnite ho pod posteľ alebo pohovku.

Amazonit:

Vlastnosti: Upokojuje nervový systém. Do značnej miery oživuje telo aj dušu. Oslobodzuje od strachu a pocitu viny. Podporuje rečový prejav.
Použitie: Prikladajte si amazonit každý deň počas relaxácie na desať minút na krk.

Diamant:

Vlastnosti: Odstraňuje vnútorné bariéry, Čistí dušu aj telo, podporuje dôveru a rozvážnosť. Chráni pred negatívnou energiou. Liečebne pôsobí na obličky, týmus a pri kostných ochoreniach.
Použitie: Noste ho na krku na retiazke.

Jantár:

Vlastnosti: Negatívnu energiu nahrádza pozitívnou. Pomáha pri "strate pamäti, poruchách koncentrácie a pozornosti, ale aj vtedy, keď niekto trpí úzkostnými stavmi. Dáva pocit tepla. Má všestranné využitie, pretože podporuje samo liečiace sily organizmu.
Použitie: Meditujte s jantárom položeným oproti vám.

Smaragd:

Vlastnosti: Je to kameň bezhraničnej lásky.Zabezpečuje aj hojnosť, pokoj a trpezlivosť.Oslobodzuje od smútku. Podporuje pamäť, lieči
Nespavosť a depresívne stavy. Má omladzujúci účinok.
Požitie: Prikladajte si kameň každý deň na desať minút do stredu čela.

Ruženín:

Vlastnosti: Známy je aj ako kameň lásky. Zmierňuje emocionálne traumy, podporuje pocitové prejavy, fantáziu a duchovnú tvorivosť. Pozitívne ovplyvňuje problematické vzťahy, prináša blahobyt a šťastie. Pomáha pri ochoreniach, ktoré súvisia s potláčaním emócií.
Použitie: Noste ho ako prívesok.

Granát:

Vlastnosti: Prináša vysoké dávky energie, vášne a životnej sily. Posilňuje predstavivosť a sebaúctu. Rovnako pomáha potláčať smútok a depresiu. Podporuje tvorbu červených krviniek, vhodný je pri reumatických ťažkostiach.
Použitie: Noste ho na krku ako prívesok.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/biologia/15331-kamene-vlastnosti/