Prvý sex: kedy? s kým? ako na to? kde?

Prvý sex: kedy? s kým? ako na to? kde?

Ani teba už nebaví počúvať tie "kecy" rodičov a dospelých: kedy, ako a s kým budeš mať svoj prvý sex? Alebo ich náboženské presvedčenie, že sex pred svadbou je hriech? Teraz ti poradím zopár približných tipov na "správny sex": 

1. Kedy prvý sex?

Kedy je vlastne len a len tvoje rozhodnutie, ale rozhodne nie skôr ako pred 15-tkou. Dobre, možno to znie už trochu zastaralo, ale nezabúdaj, že je to trestné a pred 15-tkou ti žiadny gynekológ nepredpíše HAK (antikoncepciu), jedine ak by si mala nejaké zdravotné problémy. A sex predsa nie je zdravotný problém.

A aby si bola v "obraze" tak ti poviem, že do 15-tky je zakázané akékoľvek priame dráždenie pohlavných orgánov (čiže žiaden orálny sex a palcovanie by nemalo byť). Takže základ je dovŕšiť 15 rokov a potom si už rob "čo chceš", ale všetko s mierou a ochranou! Platí staré pravidlo: oplatí sa počkať si!

2. S kým prvý sex?

Aj keď ti tu nedám tip na konkrétneho chalana (áno, Jožo od susedov je ten pravý), ale budeme to brať zo širšieho hľadiska. Rozhodne toho chlapca treba poznať a tým nemyslím len, že vieš jeho meno! Je skutočne veľmi smutné ak dievča svoj prvý sex prežije s niekým ku komu nič necíti a už ho viac neuvidí (cítiť neznamená byť zamilovaný, ale milovať a to sa neprejavuje slovami, ale skutkamy).

Rovnako nie je dobré "dať" chlapcovi hneď, lebo to o čo nemusel bojovať ho čoskoro prestane baviť, to mi môžeš veriť! Chlapec potrebuje mať pocit, že si ťa musel vybojovať, lebo v podstate by si bola ryba, ktorá sa hodila rybárovi do rúk. Za ten čas čo budete obidvaja čakať na ten správny okamih prejdete určite mnohými skúškamy a ak vydržíte, potom je ten správny čas! Ak nie, uvidíš, že by to aj tak nestálo zato. Lebo chlapec sa len ťažko dokáže pretvarovať 6 mesiacov, ale 6 týždňov áno.

3. S čím prvý sex?

Teraz som nemala na mysli žiaden zoofilný sex, ale ochranu! Ďalšia životne dôležitá vec (a to doslovne). Nespoliehaj sa nato, že "Som ešte panna a preto nemôžem otehotnieť" Áno, môžeš! A rovnako sa netreba spoliehať ani na fakt, že ti chlapec povie: "neboj,nejakulujem do teba" alebo "stihnem ho vytiahnuť", môže a nemusí, chceš: (tehotenstvo:netehotenstvo, 50:50)?

Po 1. mladí chlapci len ťažko dokážu ovládať svoju ejakuláciu a po 2. aj keby vedeli, ešte stále sú tu tzv. kvapôčky lásky, ktoré sa vlastne môžu vylučovať aj pred samotnou ejakuláciou, čiže počas sexu a tie takisto obsahujú zopár spermií! Najčastejšie spôsoby ochrany sú: kondómy a HAK. Sú aj iné, ale o tých nemám až také informácie.

1. "Ujo" kondóm: Pepino, Durex. Sú síce lacnejšie ako mnohé iné veci a v podstate dobrá ochrana pred otehotnením a výborná ochrana pred pohlavnými chorobamy (chrániť človeka pred pohlavnými chorobamy dokážu len kondómy), ale zase sa môže kľudne stať, že prasknú, alebo sa zvlečú z penisu. Je to na vašom zvážení.

2. "Teta" antikoncepcia(HAK): Naopak: výborná ochrana pred otehotnením, ale žiadna pred pohlavnými chorobamy. V podstate je drahá, ale veľmi spoľahlivá. Má ešte iné ďalšie plusy. Treba si vybrať tú čo nám pasuje a žiadny problém, žiadne otehotnenie. Ale predpisuje sa až po dovŕšení 15 roku a môžete si ju ísť po 15-tke predpísať aj samy (bez rodičov), ale kto ju bude platiť, to fakt neviem.

3. Spojenie "uja" a "tety" (kondómu a HAK): Tak táto ochrana je takmer 100%! Najlepšia kombinácia aká len môže byť. Súčasne chráni pred tehotenstvom aj pred pohlavnými chorobamy.

4. Sexuálna abstinencia: Novo vyvinutá 10000% ochrana. Zadarmo, otehotnenie nemožné, pohlavné choroby nemožné, trauma zo sexu nemožná, ale žiadny veľký pocit lásky a toho príjemného spojenia. Keby všetci ľudia používali túto metódu, vymreli by sme.

4. Ako na to? Ako na prvý sex?
No, tak do detailov nebudeme zachádzať, veď nie sme v porno časopise. Z mojej strany len toľko, že ak budete už mať vyriešené predošlé 3 body (ale naporiadok vyriešené!), tak môžte ísť "na vec". Ešte si skúste vybrať ničím a nikým nerušené miesto, dostatok času a dlhú, dlhú predohru, ktorá je dôležitá hlavne pre dievčatá ako psychicky, tak aj fyzicky (zvlhčovanie pošvy a tým lepší prienik penisu). Všetky pohyby, zvuky a slová sú inštinktívne. Takže netreba žiadnu zvláštnu prípravu.

5. Kde pvý sex?

U mňa doma, u teba doma, na chate (mojej, tvojej, kamošovej), v prírode, za diskotékou, vo vode (pri mori, v jazere).

6. Prečo prvý sex?

Smiešna otázka,ale patrí tu, malo by to byť: "pretože ťa ľúbim a poznám ťa veľmi dobre", ale keďže každý má svoj život a rozum, nech si každý odpovie sám. A teraz vám už môžem popriať len veľa štastia a bezpečného a krásneho sexu. Na záver ešte jeden vtip, ktorý vystihuje tento text:

Druhy sexu:

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/biologia/7580-prvy-sex-kedy-s-kym-ako-na-to-kde/