Čokoláda a Kakao - slovníček
Autor: petuska1
Typ práce: Referát
Typ práce: Referát
Dátum: 13.02.2014
Jazyk:
Jazyk:
Rozsah: 118 slov
Počet zobrazení: 3 040
Počet zobrazení: 3 040
Tlačení: 251
Uložení: 247
Uložení: 247
Čokoláda a Kakao - Slovníček
· Čokoládová pasta – čistá čokoláda bez pridaného cukru
· Kakao – názov pre zozbierané kakaové bôby pred spracovaním
· Kakaová drvina - z kakaových bôbov sa odstráni tvrdá šupka a pomelú sa
· Kakaová hmota – tekutá hmota, ktorá vzniká pomletím kakaových bôbov
· Kakaové bôby – semená kakaovníka obsiahnuté v plodoch
· Kakaové maslo – prírodný olej z kakaových bôbov
· Kvasenie – výrobný proces, počas ktorého sa znižuje kyslosť a v kakaových bôboch vzniká aróma
· Lecitín – prírodný emulgátor, ktorý zaisťuje trvanlivosť a stabilitu čokolády
· Rastlinné tuky – tuky alebo oleje, ktoré sa používajú ako náhrada čistého kakaového masla
· Temperovanie – náročný proces konečného upravovania čokolády
· Tobolka – plod kakaovníka, ktorý obsahuje kakaové bôby
· Čokoládová pasta – čistá čokoláda bez pridaného cukru
· Kakao – názov pre zozbierané kakaové bôby pred spracovaním
· Kakaová drvina - z kakaových bôbov sa odstráni tvrdá šupka a pomelú sa
· Kakaová hmota – tekutá hmota, ktorá vzniká pomletím kakaových bôbov
· Kakaové bôby – semená kakaovníka obsiahnuté v plodoch
· Kakaové maslo – prírodný olej z kakaových bôbov
· Kvasenie – výrobný proces, počas ktorého sa znižuje kyslosť a v kakaových bôboch vzniká aróma
· Lecitín – prírodný emulgátor, ktorý zaisťuje trvanlivosť a stabilitu čokolády
· Rastlinné tuky – tuky alebo oleje, ktoré sa používajú ako náhrada čistého kakaového masla
· Temperovanie – náročný proces konečného upravovania čokolády
· Tobolka – plod kakaovníka, ktorý obsahuje kakaové bôby
Podobné práce | Typ práce | Rozsah | |
---|---|---|---|
Kakao | Referát | 951 slov | |
Kakaovník pravý | Referát | 756 slov | |
Ako sa hodnotí čokoláda? | Referát | 632 slov | |
Aké tajomstvá skrýva čokoláda? | Referát | 695 slov | |
Je čokoláda prospešná? | Referát | 273 slov | |
Používa sa čokoláda aj v kozmetike? | Referát | 340 slov | |
Ako vznikne organická čokoláda? | Referát | 633 slov | |
Čokoláda všeobecne | Referát | 265 slov | |
Čokoláda druhy | Referát | 248 slov | |
Proces výroby čokolády | Referát | 633 slov | |
Rôzne typy čokolády | Referát | 113 slov |
Diskusia: Čokoláda a Kakao - slovníček
Pridať nový komentárVygenerované za 0.020 s.