Čokoláda a Kakao - slovníček

Prírodné vedy » Biológia

Autor: petuska1
Typ práce: Referát
Dátum: 13.02.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 118 slov
Počet zobrazení: 3 040
Tlačení: 251
Uložení: 247
Čokoláda a Kakao - Slovníček
· Čokoládová pasta čistá čokoláda bez pridaného cukru
· Kakao  –  názov pre zozbierané kakaové bôby pred spracovaním
· Kakaová drvina  -  z kakaových bôbov sa odstráni tvrdá šupka a pomelú sa
· Kakaová hmota – tekutá hmota, ktorá vzniká pomletím kakaových bôbov
· Kakaové bôby – semená kakaovníka obsiahnuté v plodoch
· Kakaové maslo – prírodný olej z kakaových bôbov
· Kvasenie – výrobný proces, počas ktorého sa znižuje kyslosť a v kakaových bôboch vzniká aróma
· Lecitín – prírodný emulgátor, ktorý zaisťuje trvanlivosť a stabilitu čokolády
· Rastlinné tuky – tuky alebo oleje, ktoré sa používajú ako náhrada čistého kakaového masla
· Temperovanie – náročný proces konečného upravovania čokolády
· Tobolka – plod kakaovníka, ktorý obsahuje kakaové bôby

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#kakao #cokolada


Odporúčame

Prírodné vedy » Biológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu