Včelí jed

Prírodné vedy » Biológia

Autor: milena
Typ práce: Referát
Dátum: 28.12.2021
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 99 slov
Počet zobrazení: 2 921
Tlačení: 296
Uložení: 294

Včelí jed

Včelí jed – apotoxín vzniká odfiltrovaním toxických látok (ťažké kovy, zbytky pesticídov) z nazbieraného nektáru. Včely tak bránia zaneseniu závadnej potravy pre výchovu plodu a výživu ostatných včiel. Odfiltrované jedy potom ukladajú do jedového vačku.

Včelie pichnutia majú aj priaznivé účinky. Pomáha najmä pri reumatických ochoreniach, pôsobí liečivo a utišujúco. Je využívaný aj na výrobu liekov, napríklad Medrol, či Zyrtec, ktoré by mali slúžiť alergikom na včelie bodnutia.

Niektorí ho užívajú na svoje boľavé chrbty, je obsiahnutý v masti nazvanej Apisarthron k pomocnej liečbe artritídy, neuralgií či ischiasu, pri funkčných poruchách svalov, väzív a úponov šliach. Výrazne prehrieva ošetrené miesto a ukľudňuje bolesti.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#parazitické rastliny #biologia vcely medonosnej


Odporúčame

Prírodné vedy » Biológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu