Záverečné diktáty pre 3. ročník

Slovenský jazyk » Diktáty

Autor: wanna (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 16.11.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 534 slov
Počet zobrazení: 8 596
Tlačení: 306
Uložení: 436

Záverečné diktáty pre 3. ročník

Obyvatelia Bystrice pomáhali rytierom. Malá Milka sa bojí myšky. Žila raz pyšná princezná. Tretiaci dnes priniesli farebné obrázky vydry, výra a sysľa. Deti si vymysleli peknú hru. Rybár, prečo si nechytil nijakú rybu? Sypký sneh zasypal celý kraj. Nerušte zver výskaním! Výkresy viseli na stene.

Záverečné diktáty pre 3. ročník 

Bol sychravý čas. Sypal sa sypký sneh. Z vysokého vŕšku vidieť ďaleko. Synáčik visí na oteckovi. Myšlienky prichádzajú obyčajne nevolane. Výr ulovil myšku. Strýko urobil nové koryto. My sme kúpili ryžu, bryndzu a sirup. Mirko zívol a prikryl sa perinou. Deti vili vence a pritom veselo výskali.

Záverečné diktáty pre 3. ročník 

Naša žiačka Elena Trnková prišla k nám z Nitry. Bývala tam pod vrchom Zobor. Niekedy sa chodievala s rodičmi kúpať až do Váhu. Brávali aj psa Burka. V lete boli v Poľsku. Stretli tam veľa Slovákov a Čechov.

Záverečné diktáty pre 3. ročník 

Prvý jarný deň sa blíži. Vtáci sa ozývajú. Fialky sa zbavili snehovej prikrývky. Deti sa hrajú na zelenej lúke. Slniečko bude viac svietiť.

Záverečné diktáty pre 3. ročník 

Chlapček chytil vtáčika. Dolinou stekali plné jarky vody. Vyobliekaní žiaci dnes sa zhromaždili pred školou. Rieka Dunaj má hlboké koryto. Chodníky sú posypané práškom. Ale sú krásne tie ruže a kytice. My chodíme spolu do triedy.

Spodobovanie:

V lese som stupil na haluz. Zbadal som žaluď. Aj dub je plod. Našiel som hríb. Včela je bodavý hmyz. Malú loď unášal prúd vody. Mal lev zlomený zub? Seď ticho a jedz pomaly!

Vybrané slová b, m

Bitkár sa rád bije. Chcem byť šikovný. Podaj mi mydlo! V lete bývajú dni dlhšie ako v zime. Mamička pochopila Miškove myšlienky. My píšeme diktát. Nesmiem sa pomýliť. Myška zhodila hrnček a rozbila ho. Lastovičky sa živia hmyzom.

Vybrané slová po p, r

Pýr je škodlivá burina. Kobyla má pysk a kopyto. Prečo si pyšná? V pivnici skladujeme zeleninu a zemiaky. Strýko stojí pri rybníku. Rybár chytá rybky do siete. Krtko podryl rypáčikom ríbezle. Rytier zachránil princeznú. Deti nastúpili do rýchlika.

Vybrané slová po v, z

Výr zvyčajne pozoruje svoju korisť z výšky. Chytá myši. Vidí aj v noci. Nedávno zrutil jeho hniezdo rozvírený vzduch. Spadlo do vody z veľkej výšky. Vodný vír ho stiahol až na dno. Zita sa učí štyri cudzie jazyky. Edko pozýva hostí.

Vybrané slová

Obyčajne vynášam smeti do popolnice. Vyčistím aj príbytok nášho škrečka. Rád sa skrýva do úkrytu. Minule začal kýchať. Mysleli sme si, že ochorel. Bil labkami do skla. Pomaly sa utiahol pod piliny. Miska sa mi vyšmykla z rúk. Narobila veľa škody.

Veľké písmená

Strýko Jakub povozil chlapcov na koni. Volá sa Sivko. Neskôr ich odviezol autom aj do Banskej Bystrice. Cez toto mesto preteká rieka Hron. Na mestom sa vypína vrch Urpín. Na dvore sa vyhrievajú dve mačiatka. Prezývajú ich Murko a Micka. Pes zahraj je ich kamarát.

Záverečné diktáty pre 3. ročník 

My chodíme do tretej triedy. Priatelím sa s Miškom a Mikulášom. Miško je bystrý, ale nerád sa umýva. Z mydla radšej robí bublinky. Raz sme naháňali myšku. Mysleli sme si, že ju chytíme. Ale ona šmyk do diery. V zime sa chodievame na klzisko šmýkať. Býva tam aj Milan s Milkou. To je veselosti! V lete trávime voľné chvále pri rybníku.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Diktát 3.rocnik #diktáty pre 3. ročník


Odporúčame

Slovenský jazyk » Diktáty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu