Zóny pre každého študenta

Vybrané slová po M – nácvičné diktáty

Vybrané slová po M – nácvičné diktáty

Precvič si vybrané slová po M. 

Vybrané slová po M – nácvičný diktát č. 1

milujúca matka, mysliaci tvor, vtipná myšlienky, Michal nad umývadlom, hmyz pod mikroskopom, minuté mince, minúty zmysluplnej práce, to je výmysel, priemysel v Myjave, minerálny prameň, pomyje v mise, mys pri mori, mykol sa celým telom, mihol mihalnicou, žmýkal prádlo, zapol mixér, Kamila je vitamín, myslím na milión myší

Vybrané slová po M – nácvičný diktát č. 2

Strelka na kompase kmitala sem a tam. To nemohla byť mýlka. My sme zablúdili! Vtom ma niekto pomykal za rukáv. Pred očami sa mi mihla mamičkina milá tvár. Na sen budem dlho spomínať.

Vybrané slová po M – nácvičný diktát č. 3

Dnes sa mi sníval sen. Bol som kormidelníkom na lodi. Plavili sme sa okolo Mysu dobrej nádeje. V mori sa hmýrili ryby, ale my sme žiadnu nechytili. Mykali sme sieťami a mysleli na úzky priesmyk medzi skalami. Voda obmývala boky lode a paluba sa šmýkala ako namydlená.

Vybrané slová po M – nácvičný diktát č. 4

Miška si zmyslela, že chce byť miss triedy. Vyumýval celú kuchyňu. Po umývadlom bola veľká misa. Minister chytil do rúk mikrofón a prehovoril k miliónom ľuďom. Komodu s mincami vždy zamykala, aj keď to nemalo žiaden zmysel. Často myslím na minulú zimu.

Vybrané slová po M – nácvičný diktát č. 5

Auto chytili šmyk. My sme to mysleli ináč. Mihlo sa mi pred očami. Obloha hmýrila rôznymi farbami. Bolo omylom, myslieť si, že cesta horským priesmykom je bezpečná. My všetci sme pišťali ako také myši. Milka ocenila dobrý úmysel ušetriť nejaké mince.

Vybrané slová po M – nácvičný diktát č. 6

Mýliť sa je ľudské. Uvidíme mys aj priesmyk. Milka vyberala mýto. Milá Zuzka sa pošmykla. Mirko mal múdre myšlienky. V diktáte bola veľká mýlka. Nemá zmysel byť zlomyseľný. Neubližuj nikomu úmyselne! V obchode minula drobné mince. Kúpila si nový mixér a žmýkačku.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/diktaty/21857-vybrane-slova-po-m-nacvicne-diktaty/