Vybrané slová po S – nácvičné diktáty

Slovenský jazyk » Diktáty

Autor: diana
Typ práce: Ostatné
Dátum: 24.02.2021
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 335 slov
Počet zobrazení: 5 097
Tlačení: 209
Uložení: 268

Vybrané slová po S – nácvičné diktáty

Precvič si vybrané slová po B

Vybrané slová po S – nácvičný diktát č. 1

Usídlil sa pod sitkom, sivý syseľ so synkom. Sipí húska ako síra, že jej zmizol kúsok syra. A sirôtka premilá, sýtu farbu stratila. V kuchyni zas Irena, jačí ako siréna. Posypané syrovníky zjedol Siso z Ameriky. Syčí zmija zo sýpky, dostala som osýpky. Lasica zas miesto smetí vysypala svoje deti. A to všetko iba preto, že sychravé bolo leto.

Vybrané slová po S – nácvičný diktát č. 2

Hus zasipela. Situácia sa zmenila. Nasyp do sita múku. Zo syna sa stala sirota. Sneh bol veľmi sypký. Syn nasýtil sýkorky obyčajným syrom. Deň bol sychravý, obloha zosivela. Ochorel na osýpky. Vysiela veľmi silné signály. Syseľ si uchmatol syrovú pochúťku.

Vybrané slová po S – nácvičný diktát č. 3

Napodobňoval sykot hada. Vo vzduchu cítiť síru. Z toho sirupu nie som sýty. Syn nasypal sýkorkám osivo. Učili sme sa o silomery. Syseľ obýva les. Sýkorky v sychravom počasí poletovali po dvore, hľadajú potravu, potrebujú sa nasýtiť, aby získali dostatok sily na silnú zimu. Ich spev je signálom jari.

Vybrané slová po S – nácvičný diktát č. 4

Malého synčeka trápia osýpky. Je vysypaná po celom tele. Pozeral na mamku ako sirôtka. Synak sa volal Silvo. Simona je nasýtená syrovníkom. Múku presypala cez sito a posypala ňou plech. Príroda je to dokonalý systém. Vietor bol príliš silný a sypký sneh nám šľahal do tváre. Na tanieri bolo rizoto posypané syrom.

Vybrané slová po S – nácvičný diktát č. 5

Si usilovný žiak. Sýty syseľ sa ukryl. Von je sychravo. Sivko je sivý koník. Sýkorkám sme nasypali syr. Na sídlisku stojí stará osika. Lekár predpísal Simonke zásyp. Strýko Silvester je silný. Zo sivých oblakov sa sype sneh. Usilovný hasič kúpil sito.

Vybrané slová po S – nácvičný diktát č. 6

Vladko je sirota. Silvia má osýpky. Nakosil som trávu. Kúpila som si sito. V kuchyni syčí para. Silný had a hus zasyčali na sídlisku. Nasýtime sa syrom a syrovníkom. Na nohe mám modrú sinku. V škole zaznela siréna. Malá bystrinka pomaly vysychá.
Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#sikot zmije #Sychravy #veta na slovo sipí a syčať


Odporúčame

Slovenský jazyk » Diktáty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu