Vlastné podstatné mená – nácvičné diktáty

Slovenský jazyk » Diktáty

Autor: diana
Typ práce: Ostatné
Dátum: 03.05.2021
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 344 slov
Počet zobrazení: 10 061
Tlačení: 347
Uložení: 221

Vlastné podstatné mená – nácvičné diktáty

Vlastné podstatné mená – nácvičný diktát č. 1

Dolný Kubín, Slovenský kras, Čierna nad Tisou, Levočský potok, Hlavná ulica, Spišská Nová Ves, Štiavnické vrchy, Adam a Eva, Kežmarský hrad, Malá Ida, Muránska planina, lyžiarka Petra Vlhová, Tatranský národný park, mesto Hnúšťa, Belianske Tatry, Biela voda, ulica Pri potoku, Bojnický zámok, Čierny Váh

Vlastné podstatné mená – nácvičný diktát č. 2

Vrátili sme sa zo školského výletu. Boli sme vo Vysokých Tatrách. Bývali sme v Tatranskej Lomnici v hoteli Kamzík. Hneď pri vstupe do hotela nás vítal veľký plyšový kamzík. Na druhý deň sme sa vybrali na Hrebienok. Tam sme sa občerstvili a pokračovali ďalej v túre. Prešli sme sa aj okolo Štrbského plesa s krištáľovo čistou vodou.

Vlastné podstatné mená – nácvičný diktát č. 3

Na Slovensku sa kedysi dávno ťažilo zlato. Bolo to v meste Kremnica. Kremnicou preteká Kremnický potok, ktorý sa vlieva do Hrona. V Kremnici bola založená aj mincovňa. Dodnes sa v nej razia mince. V Kremnici je Múzeum mincí a medailí. Narodili sa v nej aj mnohé významné osobnosti, herec Ladislav Chudík alebo aj olympijský víťaz Jozef Pribilinec.

Vlastné podstatné mená – nácvičný diktát č. 4

Dedko Mark a babka Eva bývajú v Anglicku. Prídu k nám do Popradu. Pôjdeme spolu do Vysokých Tatier. Ubytujeme sa na horskej chate Limba. Pozrieme sa aj do Levoče. Chcem si pozrieť Levočský kaštieľ a radnicu. Pôjdeme aj na Spišský hrad. V sobotu už babka s dedkom odlietajú z Košíc späť do Anglicka.

Vlastné podstatné mená – nácvičný diktát č. 5

Volám sa Dana Žabková. Bývam v Prešove na Baníckej ulici. Preteká tu rieka Torysa. Námestie mládeže sa pýši krásnym parkom. V blízkosti sú Slanské vrchy a Košická kotlina. Občas chodievame na výlet do Vysokých Tatier. Lanovka nás zvezie až na Lomnický štít. V Tatrách je viac než 80 plies. Najviac sa mi páči Štrbské pleso.

Vlastné podstatné mená – nácvičný diktát č. 6

Do triedy nám prišiel nový spolužiak. Volá sa Ivan a je Rus. Jeho mama pochádza zo Slovenska. Presťahovali sa do Košíc. Bývajú na Štúrovej ulici. Naša učiteľka Elena Mlynárová nám oznámila dobrú novinu. Na konci roka vraj pôjdeme na výlet do Bojníc. Navštívime Bojnický zámok aj Múzeum praveku.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Vlastné podstatné mená #diktát na vlastné podstatné mená


Odporúčame

Slovenský jazyk » Diktáty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.011 s.
Zavrieť reklamu