Výhody investovania do podielových fondov

Spoločenské vedy » Ekonómia

Autor: ref_allfor (19)
Typ práce: Referát
Dátum: 10.04.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 393 slov
Počet zobrazení: 3 192
Tlačení: 228
Uložení: 213

Výhody investovania do podielových fondov

Investovanie do podielových fondov je v posledných rokoch v trende a využíva sa stále viac. Je to hlavne preto, lebo investícia je diverzifikovaná. Pri investovaní do podielových fondov sa stretávame s týmito výhodami:
Diverzifikácia investície – fond rozdeľuje investíciu do rôznych odvetví, krajín a regiónov, a tak ponúka výhodu rozloženia rizika, čo sa odborne nazýva diverzifikácia rizika. Finančné prostriedky nie sú teda vystavené riziku jedinej skupiny akcií, čím sa výrazne znižuje celkové riziko investície. Prostredníctvom kolektívneho investovania sa zvyšuje aj "kúpna sila" investora a získa teda lepší prístup na aktíva a trhy, ako keby nakupoval cenné papiere ako samostatný  investor.

Jednoduché použitie
– ide o to, že prehľad nad finančnými prostriedkami by mal byť čo najjednoduchší. Správca fondu preto investuje a dáva investorovi prehľad o využívaní investície – správca fondu pravidelne informuje, ako sa darí danej investícii. Investor má často prístup k prehľadu o vývoji investície aj online.

Nízke náklady pre vstup a operácie v podielovom fonde – kedže sa jedná o viac ľudí, ktorí sú zapojení do podielových fondov, vstup do daného podielového fondu nie je finančne náročný. Fixné náklady, ako sú poplatky za nákup aktív, sú rozdelené medzi všetkých účastníkov a sú teda rovnomerne rozdelené. Výhodou je aj to, že transakcie v rámci portfólia sa dajú urobiť za nízke náklady oproti tomu, keby ste vystupovali ako individuálny investor.

Riadenie investícií odborníkmi – investícia sa dá riadiť samostatne alebo sa obrátiť na odborníkov. V prípade začínajúcich investorov je najlepšie sa obrátiť na odborníkov, aj za cenu, že si časť zisku vezmú pre seba. Výhoda je to preto, lebo sa znižuje riziko straty, čo sa pri investícii môže stať pomerne často. Odborníci na podielové fondy majú prístup k dôležitým informáciám o trhu a vedia teda lepšie odhadnúť príležitosti a riziká pre danú investíciu. Berú do úvahy existujúce analýzy a investičné prístupy a tak vedia nájsť nové a zaujímavé investičné príležitosti. Odborníci pre riadenie investícií sa nazývajú portfólio manažéri a ich úloha je riadiť investíciu podľa vopred dohodnutých cieľov.
 
Výber regiónov a odvetví – investor v podielových fondoch môže využívať výhody rôznych investičných štýlov a regiónov, resp. odvetví. Má teda na výber fondy, ktoré investujú po celom svete do viacerých aktuálnych trendov na trhu, čo pomáha zmierniť dopady rôznych výkyvov na trhu. Investor sa môže rozhodnúť investovať v určitom regióne, potrebné je však poznať trendy a vývoj v danom regióne.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Spoločenské vedy » Ekonómia

:: Aktuálne kurzy mien ECB

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.024 s.
Zavrieť reklamu