VZOR: Ako sa píše podnikateľský plán?

Spoločenské vedy » Ekonómia

Autor: ivanus (18)
Typ práce: Referát
Dátum: 05.06.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 3 361 slov
Počet zobrazení: 13 683
Tlačení: 383
Uložení: 326

PODNIKATEĽSKÝ PLÁN – Čajovňa a kaviareň HARMONY

ZHRNUTIE

Cieľom podnikateľského zámeru je ukázať jeden z variantov realizácie prvotnej myšlienky po začatí prevádzky, rámcovo obsiahnuť všetky potrebné etapy vývoja projektu. Obchodný názov: Čajovňa a Kaviareň HARMONY. Cieľom môjho podnikania, Alexandry Sojákovej, je založenie prevádzky potravinársko- reštauračného zariadenia HARMONY, predaj čaju a kávy ,čajového a kávového príslušenstva, rady v oblasti čajov a liečebných bylín, poskytovanie internetových služieb, prednášok a kultúrnych stretnutí.

Čajovňa a kaviareň HARMONY, by som chcela využívať ako jednu z možností služieb cestovného ruchu v Rožňave, v regióne Gemer od 1. júna 2012. Obchodné priestory, v ktorých budem svoju podnikateľskú činnosť prevádzkovať, sa nachádzajú Námestí baníkov 4, 048 01 v Rožňave.

Charakteristika miesta prevádzky: centrum mesta

počet izieb: 5 miestností na prenájom

stav: dobrý

príjazd: asfaltová cesta

možnosť využitia: podnikanie, predajňa, sídlo firmy, služby a pod.

rozloha: 4 miestnosti na prízemí : 160 m2, 75 m2, 60 m2, 28 m2. Miestnosť na poschodí 1.110 m2.

Cena: 2000 eur bez energií.

Priestory sú dobre dispozične riešené, na výbornom mieste- v centre mesta s výhľadom na strážnu vežu na Námestí baníkov. Obchodné priestory sú vo veľmi dobrom stave bez zariadenia, sú zdobené románskym slohom, čo by dodalo čajovni a kaviarni harmonickú atmosféru, Predbežne uvažujeme využiť štyri dolné priestory na prevádzkovanie čajovne a kaviarne, s tým , že jedna najmenšia miestnosť by bola pre personál a využívala sa ako sklad, miestnosť na prvom poschodí s kapacitou 40- max. 50 miest by sa využívala ako konferenčná miestnosť.

Naším zákazníkom sú všetky vekové kategórie t.j. široký okruh zákazníkov, ktorých môžeme začleniť do nasledovných sociálnych skupín:

Najväčšiu skupinu zákazníkov tvoria mladí ľudia asi 50% - študenti stredných i vysokých škôl, na ktorých sa zameriava väčšina čajovní a kaviarní. Pre nich je veľmi prínosná aj prítomná služba internetu i organizovanie kultúrnych podujatí na prvom poschodí. Členovia tejto skupiny nemajú dostatok financií, preto sa im snažíme priblížiť prijateľnými cenami. Ďalšou významnou skupinou sú rodinky s deťmi - asi 30% , ktoré si k nám môžu prísť oddýchnuť po namáhavom dni a stráviť tu príjemné chvíle so svojimi priateľmi.

Aj podnikatelia tu nájdu príjemné a nehlučné prostredie pre bližšie zoznámenie so svojim obchodným partnerom. Rovnako aj dôchodcovia si u nás nájdu priestor na popoludňajší oddych pri šálke dobrého bylinkového čaju či talianskej kávy. 

Harmony bude miestom na zrelaxovanie a načerpanie nových síl alebo na stretnutie s príjemnými ľuďmi z rôznych profesií. Posedieť si budú môcť zákazníci v príjemnej intímnej atmosfére či už na klasických stoličkách alebo vankúšoch.

Zákazníci nájdu u nás široký sortiment čajov a káv takmer z celého sveta. Bude sa jednať o jednotlivé druhy čajov či už zelené, čierne, biele, ovocné čaje, bylinkové čaje, ktoré sa budú dať ochutnať a zároveň aj zakúpiť aj v podobe sypaných čajov. Čo sa týka káv, budeme ponúkať porciovanú, zrnkovú ,mletú kávu aj bez kofeínovú, prípadne si môžu zákazníci zakúpiť jednotlivé druhy káv aj kávové kapsule do svojich domácich kávovarov. K čaju aj ku káve sa budú podávať pochutiny: med, sušienky Lotus, biely i hnedý cukor, zrnká kávy v čokoláde, cereálie v čokoláde a lieskových orech v čokoláde.

Naša podnikateľská myšlienka je založená na predpoklade, že zákazník si daný ochutnaný produkt čajovne a kaviarne môže priamo u nás zakúpiť vo väčšom i v menšom balení v cenovej výhode. Určite si nájdeme okruh svojich verných zákazníkov.

O zákazníka budeme súperiť s konkurenčnou čajovňou bez kaviarne, ktorá sa nachádza na ulici Akademika Hronca 1v Rožňave mimo centra mesta. Silným stránkami našej čajovne a kaviarne zároveň bude: využitie konferenčnej miestnosti na prvom poschodí, priamy predaj čajov a káv, oveľa lepšie sídlo prevádzky, vybavenosť a úroveň služieb, ktorú sme schopní ponúknuť za porovnateľne lepšiu cenu ako konkurencia. Otvárací čas konkurencie je od 10.00 hod.- do 22.00 hod., okrem nedele- vtedy majú zatvorené. Náš otvárací čas bude: od pondelka do štvrtka, vrátanej nedele 8.00- 23.00 hod., v piatok a sobotu 8.00- 24.00 hod. Výhodou je aj poskytovanie pripojenia k internetu či už priamo alebo cez sieť WIFI.

Pri realizácii nášho podnikateľského plánu sa môžeme spoľahnúť na skúsený kvalifikovaný manažment, ktorý bude pozostávať z personálu prevádzky. Majiteľka prevádzky by som bola ja Alexandra Sojáková,ktorá teda bude viesť mikropodnik. Za prevádzku čajovne a kaviarne zároveň by zodpovedala Edina Bihariová, ukončila strednú hotelovú školu. 5 rokov pracovala ako obsluhujúca v čajovni FAJKA v Košiciach, kde získala skúsenosti z oblasti prípravy čajov a káv, servisu , organizovania práce. Ovláda nemecký a anglický jazyk. Čašníkmi by boli: Patrik Klementik a Andrea Figulová- obaja majú ukončené SOU, odbor kuchár čašník s maturitou- trojročná prax.

Prevádzka má za cieľ spolupracovať s Gemerským osvetovým strediskom v Rožňave i s Gemerskou knižnicou P. Dobšinského a pozývať do čajovne osobnosti z oblasti osvety, literatúry, protidrogovej aj medicínskej, ktoré by poskytli širokej verejnosti prednášky späté s popíjaním a ochutnávkou širokého sortimentu kvalitných čajov i káv. Ráta sa aj so spoluprácou mesta Rožňava, predovšetkým s Turisto- informačným centrom a Mestským úradom Rožňava. Z daných vytýčených cieľom môžeme predpokladať, že spolupráca bude aktívna a pre mesto priaznivá v rámci rozvoja kultúrneho života spoločnosti. Okolie Rožňavy je veľmi bohaté na kultúrne, historické pamiatky a prírodné krásy: kaštieľ Betliar, hrad Krásna Hôrka, mauzóleum v Krásnohorskom Podhradí, obrazáreň v Krásnohorskom Podhradí, jaskyne Slovenského krasu, Národný park Slovenský raj atď. Podľa nášho názoru ponúka výborné predpoklady na rozvoj cestovného ruchu a v rámci zavedenia našej prevádzky by sme tento potenciál chceli plne využiť.

Rozbeh podnikania plánujem financovať predovšetkým z vlastných zdrojov, ktoré tvoria 65% potrebného kapitálu (23 000 eur), zvýšené výdavky plánujem pokryť mikropôžičkou pre začínajúcich podnikateľov- bude sa jednať o sumu 8 000 eur. V prípade, že moja žiadosť o mikropôžičku bude schválená , HARMONY uvediem do prevádzky ku dňu 1.6.2012.

CHARAKTERISTIKA SPOLOČNOSTI

Obchodný názov: Čajovňa a Kaviareň HARMONY

Právna forma: prevádzka potravinársko- reštauračného zariadenia

Sídlo: Námestie baníkov 4, 048 01 Rožňava

IČO: 11117689

DIČ:1705483008

IČ DPH: 1705483008

Dátum vzniku: 1.6.2012

PREDMET PODNIKANIA

Hlavný predmet činnosti: prevádzka potravinársko- reštauračného zariadenia, predaj čaju a kávy, čajového a kávového príslušenstva, rady v oblasti čajov a liečebných bylín, poskytovanie internetových služieb, prednášok a organizovanie kultúrnych stretnutí.

Spoločnosť je platiteľom dane z pridanej hodnoty (DPH).

VLASTNÍCKE VZŤAHY

Spoločníci a vlastnícka štruktúra:

Majiteľ: Alexandra Sojáková, Osloboditeľov 585, Krásnohorské podhradie 049 41

vklad: 15 000 eur

majetkový podiel : 100%

spolu základné imanie: 15 000 eur- majetkový podiel 100%

ODBORNÝ PROFIL A PRACOVNÉ SKÚSENOSTI:

Alexandra Sojáková bude podnikať na základe živnostenského listu a koncesnej listiny ako fyzická osoba. Podá žiadosť o vydanie živnostenského listu na základe zákona o živnostenskom podnikaní, zákon č. 455/ 1991 Z. z., naposledy novelizovaný zákon č. 112 / 2008 Z. z. Sama doteraz nepodnikala. Ukončila SOŠ automobilovú v Košiciach, odbor: pracovník v doprave. V rámci podnikania ráta so spoluprácou. Za prevádzku čajovne a kaviarne zároveň by zodpovedala Edina Bihariová, ktorá ukončila Strednú hotelovú školu v Rožňave. 5 rokov pracovala ako obsluhujúca v čajovni FAJKA v Košiciach, kde získala skúsenosti z oblasti prípravy čajov a káv, servisu, organizovania práce. Ovláda nemecký a anglický jazyk. Čašníkmi by boli: Patrik Klementik a Andrea Figulová- obaja majú ukončené SOU ,odbor: kuchár čašník s maturitou, trojročná prax.

MOTIVÁCIA K PODNIKANIU

Podnikanie vnímam ako novú možnosť pracovnej výzvy v novej profesijnej oblasti a finančného zabezpečenia. Dlhodobo som totiž bola nezamestnaná- 3 roky, hneď po ukončení strednej školy. Podnikanie vnímam ako novú možnosť riešenia mojej nezamestnanosti.

OPIS PROJEKTU

Čajovňa a kaviareň HARMONY, by som chcela využívať ako jednu z možností služieb cestovného ruchu v Rožňave v regióne Gemer od 1. júna 2012.

Obchodné priestory, v ktorých budem svoju podnikateľskú činnosť prevádzkovať, sa nachádzajú Námestí baníkov 4, 048 01 v Rožňave.

Charakteristika miesta prevádzky:

centrum mesta

počet izieb: 5 miestností na prenájom

stav: dobrý

príjazd: asfaltová cesta

možnosť využitia: podnikanie, predajňa, sídlo firmy, služby a pod.

rozloha: 4 miestnosti na prízemí : 160 m2, 75 m2, 60 m2, 28 m2. Miestnosť na poschodí 1.110 m2.

občianska vybavenosť: kompletná

zariadenie: bez zariadenia

mesačné náklady: dohodou

garáž: nie

Priestory sú dobre dispozične riešené, na výbornom mieste- v centre mesta s výhľadom na strážnu vežu na Námestí baníkov. Obchodné priestory sú vo veľmi dobrom stave bez zariadenia, sú zdobené románskym slohom, čo by dodalo čajovni a kaviarni harmonickú atmosféru, Predbežne uvažujeme využiť štyri dolné priestory na prevádzkovanie čajovne a kaviarne, stým , že jedna najmenšia miestnosť by bola pre personál a využívala sa ako sklade, miestnosť na prvom poschodí s kapacitou 40- max. 50 miest by sa využívala ako konferenčná miestnosť. Rozdelenie miestnosti: uvítacia miestnosť s barom a priamym predajom. Druhá miestnosť: kaviareň a internetové pripojenie: 2 PC zostavy s 2 stoličkami pri každom počítači, 8 klasických stolov so 4 klasickými stoličkami pri každom stole. Tretia miestnosť: čajovňa: 5 nízkych stolov so 4 stoličkami pri každom,2 klasické stoly so 4 klasickými stolička, a 12 vankúšov na zemi. Štvrtá miestnosť: miestnosť pre personál, sklad. Miestnosť na poschodí: dataprojektor s premietacím plátnom a 35 stoličiek a 3 veľké stoly. 

PRODUKT

Predaj a ponuka čaju a kávy, čajového a kávového príslušenstva, rady v oblasti čajov a liečebných bylín, poskytovanie internetových služieb, prednášok a kultúrnych podujatí. Zákazníci nájdu u nás široký sortiment čajov a káv takmer z celého sveta. Bude sa jednať o jednotlivé druhy čajov či už zelené, čierne, biele, ovocné a bylinkové čaje, ktoré sa budú dať ochutnať a zároveň aj zakúpiť v podobe sypaných čajov.

Cenová relácia ponúkaných čajov 250 ml od 1,00 po 2,90 eur, podľa výberu zákazníka. Jedná sa o čaje, ktoré nie sú dostupné priamo vo veľkoobchodoch ani v maloobchodoch, dodávajú sa len prostredníctvom internetu. V tomto prípade teda pôjde o absolútnu novinku ponúkaných čajov na našom trhu v rámci nášho regiónu.

Ponuka čiernych čajov:

Assam CTC: -tmavý, mahagónový nálev, výrazná sladová a krémová vôňa, India: 1,20 є

Ceylon Adawate OP1: -sladko-ovocná chuť s jemným čokoládovým dozvukom, Srí Lanka- 1,35 є

Keemun OP:Výrazná a bohatá chuť s tónmi medu a čokolády, Čína: 1,00 є

Tibetian Kangzhuan : -pripomína vlašské orechy, Čína: 1,40 є

Yunnan Op: -kvetinovo sladkastá až medová príchuť, vonia po slivkách, Čína: 1,25 є

Ponuka zelených čajov:

Bai Mao Hou: -antioxidačné účinky ,Čína: 1,50 є

Kukicha Premium : -neobsahuje kofeín, mierna orechová a ľahko smotanová chuť. Japonsko: 2,00є

Lu An Gua Pian: -najznámejší čínsky zelený čaj, sladko kvetinová chuť, Čína: 1,05 є

Lu Mao Hou: -s povzbudzujúcim účinkom, Čína: 1,60 є

Lu Xue Ya: -pravý ľadový čaj pre letné dni, Čína: 1,40 є

Lung Ching West Lake: -obohatený o vitamín C, Čína: 1,55 є

Meng Ding Yu Lu: -osviežujúci čaj so sladkými ovocnými tónmi, Čína: 1,50 є

Sencha Premium BIO: -povzbudzuje telo i ducha, Japonsko: 1,90 є

Tai Mu Long Zhu: -čínska rarita medzi zelenými čajmi, Čína: 1,35 є

Tai MI Lonh Zhu Jasmine: -s vôňou jazmínu, Čína: 1,20 є

White King Jasmine: -s upokojujúcimi a antioxidačnými účinkami s vôňou jazmínových kvetov, Čína: 1,25 є

Ponuka bielych čajov:

Pain Mu Tan: -mimoriadne bohatý na antioxidanty, Čína: 1,60 є

Shou Mee:-dobrá trieda bieleho čínskeho čaju, Čína: 1,40 є

Bylinkové čaje:

Pu erh- na zníženie hladiny cholesterolu, detoxikuje, posilňuje imunitu: Čína: 1,80 є

Pu Erh Green:- celkovo priaznivo pôsobí na zdravie človeka, Čína: 1,70 є

Pu Erh Superior: prečisťujúci, Čína: 1,85 є

Dung Ding Formosa Oolong:odburávanie tukov , tráviace ťažkosti , čistenie pleti , Taiwan: 1,60 є

Tsui Yui Green Jade Medium: vhodný pre zábudlivcov, pre zaneprázdnených ľudí, Taiwan: 1,60 є

Exkluzívne čaje:

Darjeeling Thurbo Spring Delight FF:prvotriedny ekologický čaj z Indie: 2,20 є

Darjeeling Dooteriah FF: z vysokohorskej plantáže Dooteria , pôvod India: 2,50 є

Darjeeling Sungma Muscatel AF: z najlepších organických darjelingových kríkov z Indie: 2,90 є

Darjeeling Thurbo Spring Delight FF: z ekologicky pestovaných kríkov v slávnej záhrade TThurbo v Indii: 2,80 є

Gaba Green : s vysokým obsahom kyseliny gammaaminomaslovej GABA z Číny: 2,10 є

Gaba Oolong:s vysokým obsahom kyseliny gammaaminomaslovej GABA z Taiwanu: 2,10 є

Ovocné čaje: jednotná cena: 1,00 є

Fresh Ibiš:bio ibištek s miešaním ovocím

Bio Dula:kúsky pomarančovej kôry, kúsky jablka, kúsky marhúľ

Divoká hruška:hruška, jablko, aróma

Divoká Malina:malina, aróma, jahoda

Bio Marhuľa:s kúskami bio marhule

Mamkina záhrada: sušené ovocie s bazou čiernou a hrozienkami

Jednotlivé čaje sa dajú zakúpiť priamo čajovni a kaviarni HARMONY v podobe sypaných čajov – cenová relácia 1 balíček stojí od 1,50 eur po 20 eur, / 50.00g 

DISTRIBÚTOR: eCajovna.sk- internetový obchod- spoločnosť SLONline s.r.o.- Cukrová 14, Bratislava 811 05.

V našej kaviarni budeme podávať vynikajúcu taliansku kávu, ktorú pripravuje preškolený personál. Zákazníci si budú môcť u nás vychutnať svoje obľúbené espresso, cappucino, ochutené latte machiatto alebo niektorú z ďalších druhov lahodnej kávy. Budeme ponúkať aj predaj porciovanej, zrnkovej ,mletej i bez kofeínovej kávy, prípadne si môžu zákazníci zakúpiť aj kávové kapsule do svojich domácich kávovarov. Opäť sa bude jednať o ponuku široké sortimentu tovarov pre milovníkov kávy v rámci nášho regiónu.

Nápojový lístok káv:

Espresso piccolo(klasické malé silné espresso – 7g) 0,90 €
Espresso Grande
(veľké espresso podávané do dvoch tretín – 7g)0,90 €
Espresso Dopio
(dvojité silné espresso – 14g) 1,30 €
Cappuccino
(7g kávy, 0,1l našľahaná mliečna pena) 1,20 €
Café Latte
(7g kávy, 0,15l horúce našľahané mlieko a pena) 1,30 €
Café Macchiato(7g kávy, 0,10l horúce našľahané mlieko a pena) 1,20 €
Flavoured Café Latte
(Café Latte 7g s príchuťou 0,02*)
* karamelová, vanilková, oriešková a amareto príchuť
1,70 €
Viedenská káva (Veľké espresso so šľahačkou) 1,30 €
Turecká káva (Zalievaná káva 7g) 0,90 €
Alžírska káva
(Veľké espresso s 0,02l Vaječného likéru,
resp. čokoládového a šľahačkou
1,60 €
Smotana do kávy 1ks/
10g 0,10 €

Všetky kávové nápoje je možné pripraviť aj bez kofeínu.

Ponuka balených 100g, 250 g, 500g zrnkových káv:

100% Arabica Bolívia: -dlhodobá chuť , vôňa praženého obilia a sušeného ovocia

3.51 є, 7.11 є, 14.20 є

Brazília Santos: -nádych čokolády z oblasti Sao Paulo

3.80 є,7.40 є,13.40 є

Burundi: -zemitá chuť s čokoládovým záverom

4.00 є,8.00 є,14.80 є

Camerun: -jemná a harmonická chuť zo strednej Afriky

4.20 є,8.40 є,17.80 є

Columbia Supremo: Karamelový podtón , chuť po vlašských orechoch

4.30 є,8.80 є,15.70 є

DISTRIBÚTOR: DAR, s.r.o. Námestie Hraničiarov 4/B, 851 01 Bratislava

ILLY ponuka balených káv

Bez kofeínové kávy:

Zrnková ILLY 250g:8,80 є

Mletá ILLY 250 g:8,80 є

Mletá ILLY 125g:4,50 є

Porciovaná 40 dávok:12,70 є

Mleté kávy na predaj:

Mletá káva dark 250g:8,80є

Mletá káva- lungo 250 g:8,80є

FilterCoffee 250g: 8,80є

Mletá káva 125g: 4,50є

Porciovaná káva 18 dávok:7,40 є

Porcovaná káva 40 dávok: 14,00є

Kávové kapsule:

KRUPS:16 ks: niekoľko druhov: cappuccino, aroma, cafe aulait,caffe lungo

4,90 є

BOSCH: 18 ks: disc caffe crema, T-disc, latte machiatto

5,50є

Cenové relácie sa budú pohybovať podľa aktuálnej ponuky trhu a akcií a podľa ponuky distribútora. Každý mesiac bude určitá akcia na vyberaný druh tovaru.

DISTRIBÚTOR: Amicomp: Ing. Anton Minčík, Omská 7 ,040 01 Košice

K čaju aj ku káve sa budú podávať pochutiny: med, sušienky Lotus, biely i hnedý cukor, zrnká kávy v čokoláde, cereálie v čokoláde a lieksových orech v čokoláde. Cenové relácie sa budú pohybovať podľa aktuálnej ponuky trhu a akcií a podľa ponuky distributora. Každý mesiac bude určitá akcia na vyberaný druh tovaru po priamej dohode s distributorom

MARKETING

V našej čajovni a kaviarni zároveň ku dňu otvorenia prevádzky plánujeme zamestnávať 4 zamestnancov vrátanej majiteľky za nasledovných finančných podmienok:

  • majiteľka:700 eur
  • vedúca predajne: 600 eur
  • čašník/ čašníčka (1 osoba): 450 eur

Osobné náklady sa na celkových nákladoch plného roku prevádzky budú podieľať 63 %. Celkovú výšku osobných nákladov bude ovplyvňovať skutočnosť, či ako pomocnú pracovnú silu budeme zamestnávať najmä v lete brigádnikov. K efektivite prispeje aj nízka mzda majiteľky predajne. V pláne počítame s každoročným zvyšovaním hrubých miezd o 4 % . Na personál budeme klásť tieto požiadavky: odborné vzdelanie- výučný list v odbore kuchár- čašník, komunikatívnosť, ovládanie aspoň jedného cudzieho jazyka, spoločenské vystupovanie, ústretovosť.

ANALÝZA KONKURENCIE, ODBERATEĽOV, DODÁVATEĽOV

Makroprostredie:

Dodávatelia: DISTRIBÚTOR: eCajovna.sk- internetový obchod- spoločnosť SLONline s.r.o.- Cukrová 14, Bratislava 811 05

Amicomp: Ing. Anton Minčík, Omská 7 ,040 01 Košice

DAR, s.r.o. Námestie Hraničiarov 4/B, 851 01 Bratislava

Cafepoint, Žilinská 1, Bratislava 81105

Odoberatelia: zákazníci

SWOT analýza

Silné stránky:

  • kvalitné produkty
  • presvedčivé reklamné kampane
  • cenová pružnosť
  • kreatívnosť zamestnancov
  • široký sortiment tovaru
  • široký okruh zákazníkov
  • Maximálna spokojnosť zákazníkov

Slabé stránky

  • reštauračné zariadenia a bary v blízkosti nášho podniku
  • nepodávanie teplých jedál

Príležitosti:

  • zrušenie obchodných prekážok na domácom trhu,
  • vznik nového druhu priameho predaja v regióne
  • pokles intenzity súperenia

 Hrozby:

  • zvýšenie nezamestnanosti v regióne
  • spomalenie alebo zastavenie rastu trhu
  • zvýšenie daňového zaťaženia

PLÁN PREDAJA

Našu cenovú politiku ovplyvňuje hlavne úroveň našich nákladov a úroveň konkurencie. Cenová relácia ponúkaných čajov 250 ml od 1,00 є po 2,90 є, podľa výberu zákazníka. Jedná sa o čaje, ktoré nie sú dostupné priamo vo veľkoobchodoch ani v maloobchodoch, dodávajú sa len prostredníctvom internetu. V tomto prípade teda pôjde o absolútnu novinku ponúkaných čajov na našom trhu v rámci nášho regiónu.

Cenová relácia ponúkaných káv bude taktiež hitom: klasické talianske presso bude stáť 0,90 є, čo je oproti konkurencii cenová bomba, konkurencie ponúkajú totiž presso od 1,00 є-1.50 є. Ostatné druhy káv sa budú nachádzať v cenovom rozpoložení od 1,10 є do 2,50 є.

Jednotlivé druhy čajov sa budú dať zakúpiť priamo čajovni a kaviarni HARMONY v podobe sypaných čajov – cenová relácia 1 balíčka je od 1,50 eur po 20 eur / 50.00g. 

Cenové relácie predaja balených káv sa budú pohybovať podľa aktuálnej ponuky trhu a akcií a podľa ponuky distribútora. Každý mesiac bude určitá akcia na vyberaný druh tovaru. Cena balení sa bude pohybovať od 2,00 do 25 eur.

Ceny sú prepočítané konverzným kurzom 1 EUR = 30,1260 SK.

Ceny sú uvedené s DPH.

DISTRIBÚCIA:

Cafepoint, Žilinská 1, Bratislava 81105

eCajovna.sk- internetový obchod- spoločnosť SLONline s.r.o.- Cukrová 14, Bratislava 811 05

Amicomp: Ing. Anton Minčík, Omská 7 ,040 01 Košice

DAR, s.r.o. Námestie Hraničiarov 4/B, 851 01 Bratislava

Cafepoint, Žilinská 1, Bratislava 81105

Odoberatelia: zákazníci

KOMUNIKÁCIA

Predaj čajov, káv a príslušenstva bude prebiehať v sídle firmy. Distribúcia propagácia reklamy formou letákov, tlače, televíznou reklamou v regionálnej televízii a internetom. Hlavnými mediálnymi i finančnými sponzormi v rámci propagácie HARMONY budú: Mesto Rožňava, TIC- Turistické informačné centrum Rožňava, Gemerské osvetové stredisko Rožňava, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského Rožňava, Rožňavská televízia.

internetové stránky: www....sk

Reklamné letáky (grafické prostredie reklamy) budú sponzorským darom Umeleckej školy v Rožňave.

Podpora predaja- každý mesiac plánujeme cenovo zvýhodniť štyri druhy balených i podávaných čajov a štyri druhy balených i podávaných káv, aby sme vzbudili u zákazníka záujem. Pri nákupe čaju alebo kávy nad 20 eur -jeden balíček čaju 50 g grátis.

Dôležitým komunikačným prvkom bude vzhľad, atmosféra, čistota prevádzky, ktorú považujeme za samozrejmosť.

ZAKLADNÝ ROZPOČET A FINANCOVANIE PODNIKANIA

Položka:Počiatočné investície

Druh nákladu

Počet

Jednotková cena: euro: є

Spolu: euro: є

Kávovar

jednorazový

1

1085

1085

30 kaviarenských stolíkov

jednorazový

20

58

1740

Barová zostava

jednorazový

1

2000

2000

3veľké skladacie stoly

Jednorazový

3

67

201

40 klasických stoličiek

jednorazový

40

26

1040

Dataprojektor a premietacie plátno

jednorazový

1

307

307

Umývačka riadu

Jednorazový

1

230

230

4 barové stoličky

jednorazový

4

31

124

2 PC zostavy AJ s počítačovým nábytkom

Jednorazový

2

862

1724

12 vankúšov na sedenie

Jednorazový

12

40

480

Súpravy šálok a príslušenstva

Jednorazový

8

70

560

Dekorácia

Jednorazový

1

600

600

Elektrospotrebiče( 2 rýchlovarné konvice- špeciálne na čaj

Jednorazový

2

20

40

Súpravy pohárov

jednorazový

5

20

100

Nábytok- kreslá

Jednorazový

4

62

248

koberec

jednorazový

3

65

195

Mesačné energie

Pravidelný mesačný

2

300

600

Internet

Pravidelný mesačný

2

40

80

Ostatné

Pravidelný mesačný

2

15

30

Nákup tovaru

pravidelný mesačný

2

500

1000

Mesačné nájomné

Pravidelný mesačný

2

2000

4000

Náklady na zamestnancov

Pravidelný mesačný

4x2

2300

6600

Celková potreba kapitálu po zaokrúhlení 23000є

Vlastné zdroje 15 000 є

Mikropožička 8 000 є

Náklady na štart podnikania som rozdelila do dvoch kategórií. Prvou z nich sú jednorazové náklady spojené s nákupom potrebného vybavenia HARMONY. Okrem jednorazových nákladov, ktoré vzniknú pri štarte podnikania, som v zakladateľskom rozpočte vytvorila rezervu vo výške dvojnásobku mesačných prevádzkových nákladov z tohto dôvodu, že prvé mesiace potrvá zriaďovanie prevádzky. Vychádzajúc z výsledkov zostaveného plánu peňažných tokov a požiadaviek na zabezpečenie platobnej schopnosti v počiatočnej fáze podnikania sa predloženým podnikateľským plánom uchádzame o prostriedky vo výške 8000 eur za nasledovných navrhovaných podmienok:

  • úroková miera 6,00 %
  • dĺžka splácania 3,50 roka
  • anuitný spôsob splácania
  • čerpanie úveru ku dňu 31.12.2010
Dodatočný učebný materiál si môžeš pozrieť v dokumente PDF kliknutím na nasledujúci odkaz:
Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Spoločenské vedy » Ekonómia

:: Aktuálne kurzy mien ECB

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.021 s.
Zavrieť reklamu