Personálny manažment

Spoločenské vedy » Ekonómia

Autor: katarina05 (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.11.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 598 slov
Počet zobrazení: 1 647
Tlačení: 101
Uložení: 106

Personálny manažment

A)-definujte obsah a úlohy personálneho manažmentu

Ľudský potenciál je ekonomický zdroj, ktorý sa musí rozvíjať. Nie je to len číselný stav zamestnancov, ale aj zručnosť, talent, tvorivosť, flexibilita konkrétnych ľudí

Hlavnou úlohou PM je zamestnať jednotlivca na báze jeho profesionálnej a osobnej kvalifikácie, zabezpečiť jeho odborný rast a čo najefektívnejšie využiť ľudský potenciál

Problematikou PM sa musia zaoberať všetci riadiaci pracovníci, veľké hotely majú personálne oddelenie.

Obsahom personálneho manažmentu je:

1) prijímanie spolupracovníkov

- určenie potreby voľného pracovného miesta, vytvorenie opisu práce a osobnej špecifikácie, nábor spolupracovníkov, výber spolupracovníkov, uvedenie prijatých spolupracovníkov

2) motivácia a stimulácia spolupracovníkov

3) školenie a výcvik spolupracovníkov

4) hodnotenie spolupracovníkov

-opíšte nábor a výber nového spolupracovníka a jeho uvedenie na pracovisko

- zamestnávateľ môže mať 4 dôvody na prijatie nových zamestnancov – uvoľnilo sa pracovné miesto, chceme pracovnú silu s inými kvalitami, vytvárame nové pracovné miesto, chceme si dopriať voľno

- dôležitou pre výber nových spolupracovníkov je osobná špecifikácia a opis práce. Keď už máme tieto tri aspekty môžeme začať vykonávať nábor:

 Zdroje pracovníkov

1) interné zdroje – najskôr informuje vlastných pracovníkov alebo pracovníkov, ktorí u nás už niekedy pracovali

2) externé zdroje – oslovujeme vytypovaných ľudí z iných firiem, hľadáme absolventov, pracovníkov po návrate zo zahraničia, ženy na materskej, dôchodcov, študentov

Nábor pracovníkov:

1) osobný nábor – oslovíme vytypovaných ľudí

2) inzerát – podáme inzerát do vhodných médií, internetu, televízie

3) spolupráca s ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny (úrad práce) – pre podnik lacná metóda, niekedy môžeme dostať od úradu aj finančný príspevok

4) spolupráca s personálnou agentúrou

Výber spolupracovníkov:

- výber neuponáhľame, prijať pracovníka by sme mali až po osobnom pohovore

- najskôr vylúčime uchádzačov ktorí nám nevyhovujú, vykonáme osobné pohovory a vyberieme spolupracovníka

Výberový rozhovor:

- Individuálny – najbežnejšia forma, vedie ho 1 osoba

- Panelový – vedie ho viac osôb,

Rozhovor môže mať viacero foriem: - štrukturovaný – otázky sú rovnaké, vopred pripravené

- neštrukturovaný – otázky nie sú pripravené

- kombinovaný

Fázy rozhovoru – príprava, zoznámenie s privítanie, nadviazanie kontaktu, výmena informácií, ukončenie, rozhodnutie

Uvedenie nových pracovníkov:

Nový pracovník sa musí adaptovať na nové pracovné podmienky, prostredie a podnikovú kultúru.

Manažér predstaví pracovníka kolektívu, poverí skúseného pracovníka aby ho oboznámil s pracoviskom, oboznámime ho s právami a povinnosťami, absolvuje školenie

-vysvetlite význam motivácie pracovníkov

Motivácie – všetky vnútorné podnety, ktoré aktivujú človeka a vedú ho k určitému správaniu. Prejavuje sa v prístupe pracovník k pracovným úlohám a k vykonávaným činnostiam. Správanie človeka je zvyčajne motivované jeho potrebami, záujmami, ideálmi, hodnotami a návykmi.

-uveďte právne predpisy v personálnom manažmente

Zákonník práce, Zákon o zamestnanosti, Nariadenie vlády o minimálnej mzde, Zákon o mzde, Zákon o kolektívnom vyjednávaní

Množstvo sociálnych zákonov – o sociálnom zabezpečení, o nemocenskom poistení, o sociálnom poistení, o zdravotnom, o rodičovskom príspevku, o prídavkoch na deti...

Jednotlivé ubytovacie zariadenia a pohostinské prevádzky si môžu tieto predpisy rozpracovať do interných materiálov a predpisov – brožúra, pracovný poriadok, organizačný poriadok, kolektívna z.

Hotelové reťazce majú vypracované návody= manuály, kódexy, týkajúce sa personálnej práce – kódex správania personálu, Obchodného rokovania s klientom....

B)-vysvetlite význam školenia a výcviku pre profesie kuchár, čašník, barman, somelier a FB v hoteli

Vzdelávanie pracovníkov musí byť organizované a systematické

Zvyšovanie kvalifikácie – obnovenie a rozvíjanie nadobudnutých vedomostí a zručností v rámci odboru

Výcvik a školenie môže mať rôzne formy – vyučovanie, pohovor s výučbovým cieľom, programové vyučovanie, pracovný výcvik

-vymenujte a popíšte nové profesie v hotelierstve

C)-navrhnite motivačný program pre reštauračný podnik

-vysvetlite pojem incentívny cestovný ruch

Incentive (ang.) = stimul, zvláštna odmena

Kvalitné firmy by mali svojich zamestnancov motivovať, odmeňovať, prejaviť im uznanie a pozornosť. Jedným zo spôsobov je pozvanie pracovníkov, prípadne aj ich rodinných príslušníkov na pobyt vo všeobecne známom mieste, bežne nedostupnom, s vysokou kvalitou služieb, spojený s bohatým programom (nie pracovným) a poznávaním regiónu.

-zostavte inzerát na voľnú pracovnú pozíciu kuchára

Obsah inzerátu – názov, miesto, logo, stručná charakteristika podniku

-názov pracovnej pozície, stručný popis práce

-požiadavky na vzdelanie, vedomosti, vlastnosti

-ponúkané pôžitky a výhody

-kontakt – ako a kde sa uchádzať o miesto

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Spoločenské vedy » Ekonómia

:: Aktuálne kurzy mien ECB

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.030 s.
Zavrieť reklamu