Múzeá a galérie v Belgicku

Prírodné vedy » Geografia

Autor: babuska
Typ práce: Referát
Dátum: 20.02.2017
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 282 slov
Počet zobrazení: 2 091
Tlačení: 200
Uložení: 225

Múzeá a galérie v Belgicku

Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Brusel

Kráľovské múzeum umenia a histórie
Táto skupina štyroch bruselských muzeí vlastní na 650 tisíc umeleckých a historických predmetov zo všetkých kontinentov sveta, od prehistorie až po súčasnosť. Zahrňuje Jubelparkmuseum, Muzeum hudobných nástrojov, Múzeum Dalekého východu a výstavná galéria Hallepoort.

James Ensorhuis, Oostende

Dom Jamese Ensora
Od roku 1917 trávil maliar J. Ensor časť svojho života v tomto dome, ktorý je teraz jeho múzeum. Na vešiaku visí jeho kabát a klobúk, miestnosti sú z veľkej časti vybavené autentickým nábytkom.James Ensorhuis
Huis van Alijn, Gent

Alijnov dom

V blízkosti hradu Gravensteen
V bývalom detskom špitále zo 14. storočia, ktorý je jediným zachovaným božím domom v Gentu, sídli múzeum, v ktorom sa zoznámite s každodenným životom obyvateľov mesta okolo roku 1900. Láska, bolesť, utrpenie, zábava a zvyky, ale tiež dobové interiéry niekoľko gentských obchodov. Huis van Alijn

Horta Museum, Brusel

Múzeum Victora Horta
Múzeum jednej z význačných postáv art-nouveau, Victora Horta, nájdete v jeho terajšom byte a ateliéri pochádzajúcim z konca 19. storočia. Obe budovy sa pýšia rozsiahlou zbierkou pôvodného vybavenia.
Horta Museum

Gruuthuse Museum, Bruggy

V paláci rodiny Gruuthuse z 15. storočia je vystavená rozmanitá zbierka bruggského užitkového a okrasného umenia 13. - 19. storočia. Návštevníci tu môžu nájsť tkané tapisérie, sochy, mince, keramiku či zbrane. Vo zbrojnici je vystavená gilotína z 18. storočia.

Diamantmuseum, Antverpy

V srdci Antverp leží múzeum diamantov, ktoré je skutočnou pastvou pre oči. Návštevníci sa môžu vlastným tempom zoznámiť s historiou brúsenia diamantov a v klenotnici obdivovať napr. repliku britských korunovačných klenotov.

Arenbergkasteel, Leuven

Jedna z typických ukážok cihlovej architektúry.Architektúra zámku je skrýžená s neskorou dobou gotiky a renesancie zo 16. storočia. Rodina hrabat Van Arenberg darovala zámok spolu s parkom s rozlohou 29 ha v roku 1916 univerzite v Leuvenu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#belgickop


Odporúčame

Prírodné vedy » Geografia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu