Zóny pre každého študenta

Antarktída zaujímavosti

Antarktída zaujímavosti 

Dobrodružstvo a adrenalín, aký sa nedá zažiť nikde na svete, to je Antarktída. Ak sa nebojíte chladu, dovolenku si môžete užiť aj tu. Nezabúdajte, že je tu večný mráz, nie sú tu ani mestá ani osady.

Ak vás láka stráviť dovolenku práve tu, dbajte v prvom rade na oblečenie. Je lepšia bunda ako kabát a k tomu niekoľko vrstiev priedušného oblečenia. Lepšie je navštíviť tento extrémny svetadiel v lete, kedy sú mrazy znesiteľnejšie. Nezabúdajte, že tu nie je ani žiadna pomoc ani telefónna komunikácia.

Na dovolenku na Antarktíde si pripravte väčší obnos peňazí. Krajinu sa dá vidieť prostredníctvom leteckého výletu. Na pevninu sa dostanete loďou, jachtou alebo aj letecky. Všetko je však finančne nákladné.

Na Antarktíde sa nenachádzajú mestá, ale rôzne pobrežné výskumné stanice. Ubytovať sa dá v pár ubytovniach, treba aj tu ale počítať s vyššími cenami napriek tomu, že to nie je žiaden luxus.

Podnebie Antarktídy je veľmi suché a chladné. Počas expedícií sa oplatí vidieť morské zálivy, ľadovcové kryhy alebo snežné duny. Spoločnosť vám budú robiť tučniaky, tulene, pri pobreží v mori kosatky, veľryby a uškatce.

Zaujímavosti V Antarktíde môžete vidieť Mawson Station, polárnu stanicu skúmajúcu kozmické žiarenie, Amundsen-Scott South Pole Station, modernú americkú výskumnú stanicu. Lemaire Channel je rieka, ktorú obľubujú najmä fotografi alebo Paradise Harbor, ľadové kryhy a ľadové hory nad hladinou oceána.

Extrémny chlad vás určite neodradí, ak ste dobrodružnejšej povahy a Antarktída sa vám za to odmení panorámou, ktorú nikde inde na svete neuvidíte.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/geografia/17605-antarktida-zaujimavosti/