Zóny pre každého študenta

Stres a ako stres súvisí pri zmene manažmentu

Vysvetliť čo sa rozumie pod pojmom stres a ako stres súvisí pri zmene manažmentu. Typy stresov, stres a výkonnosť. Prijateľné pracovno-orientované stresory. 

Stres je napätie z mimoriadnych nárokov, obmedzení alebo príležitostí, je to pocit, ktorý zažívame, ak situáciu hodnotíme ako hrozbu alebo výzvu.

Významnú úlohu v stresových situáciách zohrávajú podnety, ktoré ich vyvolávajú – stresory.

Stresorom sa za určitých okolností môže stať každý podnet pôsobiaci na človeka. Dôležitá je intenzita podnetu, dĺžka jeho pôsobenia, stav organizmu človeka.

Iné členenie je z hľadiska pôsobenia stresorov v čase:

Stresory ktoré vplývajú na ľudí:

Pôsobenie stresorov má odozvu tak vo fyziológii človeka – zvýšenie krvného tlaku, žalúdočné ťažkosti, bolesti hlavy a iné, ako i v psychických problémoch – poruchy vnímania, pozornosti, emocionálne napätie, neurózy a iné.

Stresorov je veľmi veľa. Úroveň stresu je rozdielna. Stres môže mať na človeka pozitívny vplyv, vtedy hovoríme o konštruktívnom strese. Ak má na človeka negatívny vplyv, hovoríme o deštruktívnom strese.

Stres, ktorý má pozitívny vplyv na jedinca podnecuje človeka ku kreativite, zvyšuje snahu po lepšom výkone, podporuje rozvoj jedinca, podnecuje zdravú súťaživosť. Úlohou manažéra je vytvárať optimálnu atmosféru umožňujúcu pôsobenie konštruktívneho stresu.

Stres, ktorý má negatívny vplyv má deštrukčné účinky na človeka a prejavuje sa v znižovaní kvality i kvantity práce, v zlyhaní fyzického i mentálneho systému, absenteizmom, fluktuáciou zvýšenou úrazovosťou, vnútornou nespokojnosťou.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/manazment/15213-stres-a-ako-stres-suvisi-pri-zmene-manazmentu/