Renálna insuficiencia

Renálna insuficiencia 

Poruchy močenia

Poruchy močenia z hľadiska patologických prímesi:

Poruchy močenia z hľadiska diurézy:

Poruchy močenia:

Starostlivosť o inventár v zdravotníckych zariadeniach

Inventár – je vybavenie zdravotníckeho pracoviska a tvorí ho:

Dokumentácia spojená s inventarizáciou je daná zákonom o účtovníctve. Dokumentácia k inventáru oddelenia sa vedie prostredníctvom počítačového spracovania a dopĺňa ju:

  1. inventárny denník vedený vedúcou sestrou. Obsahuje údaje, ktoré inventár presne identifikujú (názov predmetu, inventárne číslo). Inventárne číslo v denníku musí byť totožné s inventárnym číslom predmetu (kovový štítok pripevnený na predmet). Inventárnym číslom sa označujú nákladnejšie predmety, napr.: skrine, písacie stoly, stoličky, počítače, postele, nočné stolíky, zdravotnícke prístroje a pod. Drobné predmety krátkodobej spotreby sa neoznačujú inventárnym číslom (napr.: príbory, emitné misky, tlakomery, nožnice, teplomery a pod.), ale sú vedené súhrne a stanovuje sa ich počet.
  2. inventárne karty – karta hmotného a nehmotného investičného majetku, karta dlhodobého hmotného a dlhodobo nehmotného majetku, inventárna karta pozemku, inventárna karta stroja, prístroja
  3. skladová karta zásob – na evidenciu zásob.

Za inventár pracoviska podpisuje hmotnú zodpovednosť na ošetrovateľskej jednotke – úseková sestra (staničná sestra), na oddelení vedúca sestra oddelenia.

Kontrolu evidencie majetku na nemocničných oddeleniach vykonáva inventárne oddelenie spoločne s vedúcou sestrou daného oddelenia 1x ročne.

Zisťovanie stavu majetku organizácie sa vykonáva v dvoch etapách:

Výsledok inventarizácie môže byť:

Súčasťou inventarizácie je vyradenie majetku z evidencie.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/medicina/20121-renalna-insuficiencia/