List rodičom o 1.sv. prijímaní

Spoločenské vedy » Náboženstvo

Autor: ivanus (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 04.06.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 310 slov
Počet zobrazení: 1 750
Tlačení: 137
Uložení: 135

List rodičom o 1.sv. prijímaní 

Milí rodičia,

posielam Vám niekoľko základných informácií ohľadom prvého svätého prijímania Vášho dieťaťa.

  • Nácviky na prvé sv. prijímanie budú:
  • 5. a 17. 5. (dve nedele) o 14:00 hod. vo farskom kostole v ..... Je potrebné, aby na nácvik prišlo dieťa s aspoň jedným rodičom.
  • Prvá svätá spoveď pre Vaše dieťa bude 23. 5. (sobota) v dopoludňajších hodinách. Presnejší čas upresníme na nácvikoch. Počas tejto sv. spovede bude možnosť, aby ste sa vyspovedali aj Vy a príbuzní dieťaťa. Zároveň Vás prosím, aby ste trpezlivo pomohli svojmu dieťaťu dobre sa vyspovedať. Veď určite aj zo svojej skúsenosti viete, že akou formou sa človek naučil spovedať vtedy, tak sa väčšinou spovedá stále, iba hriechy a problémy sa menia.
  • K prvému svätému prijímaniu pristúpi Vaše dieťa v nedeľu 24. mája 2008 počas svätej omše, ktorá bude o 10:30 vo farskom kostole v Pov. Bystrici. Bude dobré, ak tam budete s dieťaťom o niečo skôr (upresníme na nácviku).

Chcel by som Vám poďakovať za každý spoluprácu pri príprave Vášho dieťaťa na taký vzácnu chvíľu, akou je po prvýkrát prijatie živého Ježiša Krista do svojho života. Zároveň si uvedomme, že to nie je aj poslednýkrát. Veľmi ma bolí, keď sa dozviem, že deti, ktoré sa v deviatom ročníku pripravujú na sviatosť birmovania, mi povedia, že pred birmovkou sa budú spovedať po druhýkrát. Vtedy sa pýtam samého seba: Aký to má zmysel? Sprostredkujeme našim deťom sviatosť, a potom im neumožníme ju často prijímať. Naučíme ich, že dobrovoľne neísť v nedeľu do kostola je smrteľným hriechom, a potom ich necháme úplne svojvoľne do tohto hriechu upadať znova a znova. Povieme im, že ich Ježiš miluje a nedovolíme im, aby zažili túto jeho lásku.

Pri sobáši i pri krste ste sľúbili, že svoje deti budete vychovávať v duchu Kristovho evanjelia. Nikdy nezabudnite na tento sľub! Ja budem v modlitbe pamätať na Vás pri tejto zodpovednej úlohe, a samozrejme, budem sa snažiť, aby som Vám všetkými dostupnými prostriedkami v tomto pomáhal.

Pochválený buď Ježiš Kristus!

kaplán

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Spoločenské vedy » Náboženstvo

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu