Zóny pre každého študenta

Vodné fajky

Vodné fajky

História vodných fajok: Vodná fajka sa po prvý krát objavila v Indii a to v primitívnej forme vyrobená z kokosového orechu, pričom sa ešte ani zďaleka nepodobala na súčasné fajky. Vodná fajka má veľkú tradíciu hlavne v Turecku, postupom času sa rozšírila najmä do Iránu a neskôr ju začal objavovať aj západný svet. Práve v poslednej dobe sa teší obrovskej popularite a stala sa bežnou súčasťou života ľudí po celom svete. Bolo to však práve v Turecku, kde bola tradičná vodná fajka, ako ju poznáme dnes, vyrobená a jej tradičný vzhľad sa za posledné desaťročia takmer nezmenil.

Vodné fajky nájdeme v dnešnej dobe v domácnostiach, reštauráciách a čajovniach po celom svete, milióny ľudí si obľúbili tú arómu a upokojujúci relaxačný účinok vodných fajok. Veľa z nich sú nefajčiari, pretože fajčenie aromatických tabakov z vodnej fajky nie je návykové! Tiež veľa fajčiarov, aj v západnom svete, vymenilo svoje obľúbené cigarety za vodnú fajku.
 
Tabaky, používané vo vodných fajkách sú vyrábané miešaním ovocnej melasy, medu a rozmixovanej ovocnej drene, a čerstvých tabakových listov. Vyrábajú sa vo všetkých možných príchutiach.

Časti vodnej fajky:

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/nauka-o-spolocnosti/15329-vodne-fajky/