Desatoro úspešného uchádzača na prijímacích skúškach

Ostatné » Nezaradené

Autor: brano_kostolany (26)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.09.2012
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 387 slov
Počet zobrazení: 12 983
Tlačení: 920
Uložení: 984

Desatoro úspešného uchádzača na prijímacích skúškach

Pravidlo prvé: UŽ SA NEUČ

Deň pred skúškou sa už netreba učiť čo sa žiak nenaučil, už nedoženie, len sa viac strémuje. Deň a večer treba využiť skôr na nabratie síl, teda na dobrý oddych a spánok.

Pravidlo druhé: NEZABDNI NA KONTROLU

Večer pred skúškou treba skontrolovať, či máš všetko pripravené: pomôcky na skúšku (ceruzka, guma, pravítko, kružidlo, prípadne kalkulačka), pohodlné oblečenie a obuv, ktoré neomínajú (nie nové topánky, oblečenie radšej viacvrstvové, aby sa v prípade náhlych horúčav či chladu dala vrstva vyzliecť/obliecť).

Pravidlo tretie: NAJEDZ SA

Ráno pred skúškou si treba dať ľahké raňajky, aj keď na ne mnohí nemajú pre stiahnutý žalúdok chuť, a zobrať si so sebou niečo na pitie. Prípadne banán na lepšie myslenie.

Pravidlo štvrté: VYRAZ SKÔR

Do školy treba vyraziť s dostatočným predstihom, aby vás náhodou nezastihla nepredvídaná dopravná zápcha. Vyraziť oveľa skôr by mali najmä tí, ktorí nevedia, kde presne sa škola nachádza, aby jej hľadaním nestrácali zbytočné minúty a nestresovali sa.

Pravidlo piate: ZBYTOČNE SA NETRÉMUJ

Zbytočná tréma dokáže pokaziť výsledky aj dobrých žiakov. Rodičia by mali deti pred skúškou čo najmenej stresovať vyjadreniami typu: Dúfam, že to nepokazíš!, Nech je to čo najlepšie! Vhodnejšie sú slová: Nič sa nedeje, napíš, čo vieš. Budeme ti držať palce, nech to dopadne akokoľvek.

Pravidlo šieste: POZOR NA ZAČIATOK A PRAVIDLÁ

Maximálnu koncentráciu vyžaduje začiatok testu. Pozorne si treba vypočuť pokyny učiteľa. Ak Ti niečo nie je jasné, prihlás sa a opýtaj sa.

Pravidlo siedme: ZADEĽ SI ČAS

Psychológovia potvrdzujú, že žiaci na prijímačkách častio zlyhávajú na tom, že nevedia správne odhadnúť čas na riešenie úlohy. Odpovedať vedia, ale príklady vyriešiť nestihnú. Preto je dôležité si uvedomiť, koľko času máš k dispozícii. V teste s 20 30 úlohami nemôžeš žiadnu úlohu riešiť 10 minút!

Pravidlo ôsme: NAJPRV ĽAHŠIE, POTOM ŤAŽŠIE

Upozorňujú naň všetci učitelia: zbežne si treba prečítať všetky zadania a začať s úlohami, ktoré vyzerajú ľahké. Po ich dokončení žiak získa pocit uspokojenia a bude si viac veriť. Keď "uviazne", nech sa upokojí a pustí sa do inej úlohy k zložitejšej sa vráti neskôr.

Pravidlo deviate: ČÍTAJ POZORNE

Všetky úlohy si treba prečítať až do konca, aj viackrát. Každá nepozornosť znamená stratu bodov.

Pravidlo desiate: KONTROLUJ A ODHADUJ

Minútu pred vypršaním času je dobré prejsť si ešte raz celý test a pri každej úlohe, ktorú žiak nevyriešil, nech si aspoň tipne výsledok. Možno to vyjde!

Zdroj: ZŠ G. Betlena, Nové Zámky
Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: Desatoro úspešného uchádzača na prijímacích skúškach

Pridať nový komentár


Odporúčame

Ostatné » Nezaradené

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu