Ako vypísať venovanie na oznamko (návod)

Ostatné » Nezaradené

Autor: kajka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 29.11.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 380 slov
Počet zobrazení: 43 956
Tlačení: 1 340
Uložení: 1 230
Ako vypísať venovanie na oznamko (návod)

Oznamká a fotky si zoženiete už podľa dohody v triede, lepidlo (najlepšie malé vysúvacie) a nejaké to pero nájdete v každom papiernictve. Aj všetky tie strieborné perá a veci tomu podobné.

Tak a už konkrétne odporúčania:

- Nie je problém zobrať všetko potrebné (prázdne oznamko, lepidlo, fotky, pero) do vrecka vetrovky. Takže ak pôjdete niekde z akcie odkopnúť kamošku/kamaráta, tak môžete vypísať pred očami. Určite to poteší.

- Na oznamko si pridajte fotku, ale môžete ich pridať aj viac. Určite však druhú či tretiu fotku nelepte cez motto alebo zoznam spolužiakov.

- Dôležité je oslovenie. Nikdy nenapíšte ako oslovenie prezývku, ktoráa by išla jemu/jej na nervy. Takže napíšte normálne meno. Ešte lepšie je samozrejme napísať nejakú vhodnú prezývku. Nie je problém spýtať sa, akú by chcel(a). Najlepšie ak vypisujete oznamko pred očami budúceho majiteľa.

- Kontaktné informácie (ICQ číslo, E-mail adresa, mobil, Skype meno, meno na Pokeci, reálna adresa...) môžete dopísať, a tak si môže majiteľ ľahko vyhľadať kontakt na Vás. Nie je však dobré napísať všetko. Aby nebola z oznamka zoznamka :) Odporúčam napísať jednu alebo dve informácie. Dobrá voľba je E-mail adresa alebo ICQ (teda nejaký elektronický kontakt), a mobil. Ak chcete pridať jeden jediný kontakt, tak skúste podľa toho, čo najviac budúci majiteľ bude používať.

- Používate smajlíky? Výborne :) Ale nepreháňajte to až tak moc prehnane :)

- Nepíšte rôzne vulgarizmy. Môžu byť zle pochopené po niekoľkých rokoch. A tiež môže to oznamko čítať hocikto, napríklad rodičia.

- AD Revidendum môžete tiež nejako zmeniť, ale veľmi to neodporúčam. Ale malo veľký úspech, keď som dával oznamko kamarátovi, počítačovému orborníkovi. Nedostal AD Revidendum 2012, ale AD Reverendum 800x600 :)

- V oznamku sa bodkami určuje vaša pozícia medzi spolužiakmi. Prečo len nejaké hlúpe bodky? Skúste tam dať niečo originálne, napríklad "tu začni s vykopávkami" alebo "až sem ma dotlačili". Hodí sa samozrejme šípka :)

- Rozlúčenie stačí jednoduché. Niečo typu "zo srdca venuje Dominika" (pričom obrázok srdca sa hodí viac ako dosť) alebo jednoduchšie "venuje Dominika".

- Samotný obsah je jednoduché napísať, ale väčšinou chýba. Bohužiaľ. Skúste napísať niečo, čo ste si o tom človeku všimli. Pekný úsmev, úprimnosť, alebo napríklad to, čo počúva. Uvádzam niekoľko príkladov...

Veronike, tak úprimnému dievčaťu, až je to extrém...

Veronike, najväčšej rockerke na našej modrej planétke :-)

Máte ďalšie pekné texty? Napíšte do komentárov.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Ostatné » Nezaradené

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu