Pátranie po hľadanom (Zoznamovacia hra)

Spoločenské vedy » Pedagogika

Autor: celestina (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.11.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 200 slov
Počet zobrazení: 519
Tlačení: 57
Uložení: 55

Pátranie po hľadanom (Zoznamovacia hra)

Pomôcky: Lístky s menami hráčov, nádoba (škatuľa)

Čas: Závisí od počtu účastníkov

Počet osôb: Nešpecifikovaný, ale nie viac ako 10

Postup:

Na každý lístok napíšeme samostatne meno a priezvisko každého z prítomných. Lístky poskladáme a dáme do škatule. Obsah škatule premiešame a každý hráč si vyberie jeden lístok. Na pokyn vedúceho si lístky roztvoria a hráči začnú hľadať medzi prítomnými toho, ktorého meno si vytiahli. Nakoľko sa vzájomne nepoznajú, začnú oslovovať tých, o ktorých si myslia, že im meno patrí. Všetko funguje podľa spoločenských pravidiel.

Hráč sa môže obrátiť iba na toho, kto sa práve nerozpráva s iným členom. Kontakt sa nadväzuje slovami: „Prepáč, nie si náhodou….“ a hráč pomenuje toho koho hľadá. Pritom musí povedať: „Ja sa volám ….“ a súčasne podať oslovenému ruku. Dotyčný musí pritom ruku stisnúť a povedať svoje meno. Keď hráč nájde hľadanú osobu a podá jej ruku, má splnenú polovicu úlohy. V hre zostáva až dovtedy, kým si nepodá ruku s hráčom, ktorý hľadá jeho. Keď už má splnenú aj túto časť úlohy môže si sadnúť na jednu z pripravených stoličiek. Ten, kto bude posledný musí obísť všetkých prítomných, každému podať ruku a navzájom sa s nimi predstaviť.

Poznámky:

Hra je vhodná pre deti, ktoré sa nepoznajú, napr. na záujmovom krúžku, v detskom tábore, prípadne v domove mládeže, atď.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Spoločenské vedy » Pedagogika

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu