Príhovor k obetným darom

Príhovor k obetným darom 

Ruženec a svätenička

Cti svojho otca a svoju matku, aby si dlho žil na zemi, ktorú ti dá Pán, tvoj Boh. Muž prilipne k manželke a budú jedným telom.

I keď v dnešný deň sme sa rozhodli kráčať vlastnou cestou, vďaka Ti Pane za rodičov, ktorí nám od malička vštepovali vieru v Teba. Prinášame Ti ruženec, ktorý bude spájať našu rodinu a sväteničku, ktorá bude posväcovať náš nový domov.

Kojenecká fľaška a detská hrkálka

Sen človeka o šťastí sa začína ako sen dieťaťa, je to sen plný hry a fantázie. Dieťa je Božím požehnaním. No vaše deti nebudú vašimi deťmi. Prídu cez vás, ale nie od vás. A hoci budú s vami, nikdy vám nemôžu patriť. Dávajte im svoju lásku, ale nezabúdajte im do srdca vštepovať lásku toho, ktorý ich stvoril.

Spoločná fotografia

Na srdce si ma pritlač jak prsteň, sťa pečať na svoje rameno. Lebo láska je mocnejšia ako smrť a vášeň lásky tvrdšia ako podsvetie. Prinášame Ti našu spoločnú fotografiu, na ktorej je zachytené naše terajšie šťastie, naša terajšia láska, ktorá v dnešný deň vrcholí sviatosťou manželstva. Daj nám silu milovať V Tebe jeden druhého po celý náš život.

Olejová lampa

Aj to najmenšie semienko vyrastá z temnoty zeme do svetla. Každý strom, aj keby bol les hocijako hustý, vystiera svoje konáre k svetlu. Pane vieme, že v manželstve prídu aj temnoty a ťažké chvíle, prosíme, stoj vtedy pri nás a svojim svetlom nás priveď opäť na tú správnu cestu.

Chlieb a víno

Blahoslavení hladní, lebo oni budú nasýtení. Prinášame Ti chlieb a víno, obetujeme Ti ho ako plod zeme, viniča a práce ľudských rúk. Sväté prijímanie sa zakladá na našom vnútornom spojení s Kristom. Ježiš je v nás a my v Ňom. K Tebe sviatostný Bože, zdvíhame svoju dušu a túžime po Tebe. Prídi k nám, očisti, posväť a posilňuj nás.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/prihovory/27928-prihovor-k-obetnym-darom/