Príhovor – Stužková

Príhovor – Stužková

Vážený pán riaditeľ, vážená pani triedna profesorka, ctení zástupcovia profesorského zboru, drahí rodičia, milí spolužiaci a všetci naši vzácni hostia, je nám cťou Vás dnes privítať na našej stužkovej slávnosti.

Dovoľte nám na úvod povedať pár slov.

Spojilo nás 8 rokov … 8 rokov, plných spoločných zážitkov, veselých ale i smutnejších momentov, vydarených exkurzií a výletov, neospravedlnených hodín :) a mnohých nezabudnuteľných spomienok.

Určite si však každý z nás aspoň raz počas tých 8-mych rokov pomyslel: „Kedy už konečne budem dospelý?“ No ako jeden významný človek raz povedal: „Omnia cum tempore – Všetko má svoj čas.“ A náš čas práve nadišiel, hoci teraz by sme sa niektorí možno naopak, znova chceli vrátiť do bezstarostných detských liet.

Nastáva čas, kedy sa každý z nás odoberie vlastnou cestou a do svojej knihy života začne písať novú kapitolu. Avšak nesmieme zabudnúť na tých, ktorí nám dopomohli dostať sa až sem. Dnešný deň je rovnako, tak ako pre nás, dôležitý aj pre našich milých profesorov, ktorí sa nám všemožne snažili niečo vtĺcť do hláv, trpezlivo na nás deň čo deň naliehali, aby sme na sebe pracovali a my sme im to nie vždy oplácali najlepším spôsobom.

Dôležitý je aj pre našich drahých rodičov – mamu a otca – ktorý sa o nás starali od prvej chvíle našej životnej cesty, zahŕňali nás láskou, pozornosťou a dobre mierenými radami, ktorými sme sa nie vždy riadili. A tak sme dnes tu, mladí a zvedaví, tešiaci sa na to, čo nás čaká, dospeli sme a to všetko najmä vďaka Vám.

Na záver nám už neostáva nič iné, len zaželať Vám príjemne prežitý večer a dobrú zábavu.

Ďakujeme za pozornosť.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/prihovory/28461-prihovor-stuzkova/