Zóny pre každého študenta

Príhovor na stužkovú

Príhovor na stužkovú 

Vážený pán riaditeľ, pedagogický zbor, drahí rodičia, milí hostia!

Dovoľte, aby sme Vás privítali na stužkovej slávnosti 4.C triedy. Písal sa rok 2008, keď sme ako hrdí prváci zasadli prvýkrát do stredoškolských lavíc. Nové prostredie, noví učitelia a všetci opakovali tú istú vetu, ani sa nenazdáte a sú tú maturity. Každý sa tomu smial, veď sme boli len prváci, no ani sme sa nenazdali a je to tu, práve sme sa dosmiali. Píše sa rok 2011 a my fešáci sme sa dočkali niečoho na čo sme čakali od prvého ročníka, stužková.

A preto milí hostia sme vás sem pozvali, aby sme mohli prežívať túto radostnú a dlho očakávanú chvíľku s vami. V prvom rade by sme sa však mali obrátiť na tých, ktorým vďačíme za to, že sme tu, čiže vám milí profesori a rodičia. Pánom profesorom, profesorkám a majstrom sa chceme poďakovať za ich neunávnu trpezlivosť v snahe naučiť nás jazyky, matematiku či odborné predmety.

Vieme, že ste to mali s nami niekedy ťažké, aby sa vaša snaha vyrovnala našej pozornosti a úsiliu. Tak nám ubehli tri roky a teraz, keď sme v maturitnom ročníku vieme, že vaša snaha nebola zbytočná. Veríme, že všetci pri maturite preukážeme aspoň trošku z našich vedomostí a pri troške šťastia aj zmaturujeme. No veľká vďaka patrí hlavne nášmu triednemu profesorovi ...............

Ďakujeme Vám za každú kritiku, za poučné slová, za to, že ste sa vždy prihovorili za našu triedu u ostatných profesoroch. Ďakujeme! Nikdy nezabudneme na to čo ste pre nás urobili. Vy máte dve ruky, jednou vediete tých, ktorí kráčajú vedľa Vás a druhou dvíhate tých, ktorí padajú.

A to si všetci veľmi vážime a máme Vás nesmierne radi. Drahí naši rodičia bez vás by sme boli stratení. Vám sa chceme poďakovať za výchovu, za ochotu vždy nám dobre poradiť. Stojíte pri nás v každom okamihu, či už je veselý alebo smutný. Za to všetko vám drahí rodičia patrí veľké úprimne ďakujem. Drahí hostia prišli sme tu stráviť príjemný večer, tak by sme pomaly mohli začať. Dúfam, že všetci do jedného budú mať dnes až do rána úsmev na tvári. Prajeme vám teda skvelú ničím nerušenú zábavu.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/prihovory/28462-prihovor-na-stuzkovu/