Vodnár znamenie horoskop

Vodnár - Aquarius (21.1. - 19.2.)

Živel : vzduch
Dynamika : fixná
Polarita : pozitívna
Vládca : planéta Urán
Priaznivé dni : sobota, utorok
Menej priaznivý deň : piatok
Šťastné čísla : 2, 4, 10, 39, 49
Farby : modrá, ľadovo-modrá, fialová, kovové farby
Silná stránka : nekonvenčnosť, vynaliezavosť
Slabá stránka : tvrdohlavosť
Kov : urán, hliník, zinok
Drahokamy : opál, ametyst, jantár, diamant, tyrkys
Povaha : sangvinická
Typ : uznanlivý, príťažlivý, s vesmírom spätý človek, priateľský typ, reformátor, človek budúcnosti, fanatik
Časti tela, ktoré ovláda : centrálny nervový systém, predkolenie, nohy, kĺby, členky, lýtka, krvný obeh /dolný tlak/, miecha
Choroby : srdečná slabosť, nervové choroby, kŕče, choroby miechy, zlomeniny, úrazy, koliky.

Znamenie Vodnára podlieha vplyvu planéty Urán. Je Vám dané, aby ste sa stali človekom neobyčajne citlivým a vedychtivým. Po celý život sa budete snažiť pomocou vám vlastnej logiky a kombinačných schopností odhaľovať tajomstvá bytia.

Zistíte, ako sa pri vašom sklone k fantazírovaniu a vašej silnej a živej povahe, dokážete povzniesť nad všednosť života, pričom niekedy inklinujete k samotárstvu bez toho, aby ste sa stali utiahnutý, alebo dokonca čudácky človek. Ste náladový, nestály a niekedy aj nerozhodný. Pritom ľahko podľahnete cudziemu vplyvu. Osud vám však v každej situácii poskytne priateľov ochotných pomôcť. Človeka-Vodnára možno vo všeobecnosti označiť ako čestného, ideálneho človeka šľachetného srdca.

Ste milý a spoločenský, prakticky založený a veci posudzujete z hľadiska ich užitočnosti. Ste šikovný organizátor. K sporným záležitostiam by ste mali pristupovať zdržanlivo, diplomaticky a múdro.
Typickou črtou Vašej povahy je obhajovanie ľudskosti, pričom sa zaujímate o veľké problémy ľudstva s ohľadom na budúcnosť.
Neobyčajný záujem prejavuje o prírodné vedy, techniku, medicínu a hraničné disciplíny. Máte aj pedagogické nadanie a vlohy potrebné pre riadiaceho pracovníka. Aby bol váš obraz úplný, treba spomenúť aj váš cit pre okultizmus a s tým súvisiacu zvedavosť. Ste rodený osvietenec a mysliteľ so schopnosťou logicky myslieť a usmerňovať.

Vaše názory sú uvážlivé, intuitívne. Nedajú sa, alebo len celkom nepatrne ovplyvniť zmyslovými podnetmi. Dokážete sa v živote vždy rýchlo rozhodnúť. Bez ilúzií a sentimentality viete hovoriť o háklivých a pálčivých témach. Ak prestanete súhlasiť so základnou myšlienkou dajakej veci alebo idey, okamžite zmeníte svoje zameranie a ciele. Môže sa stať, že v dôsledku určitej jednostrannosti myslenia prestanete vidieť skutočnosť.

Povaha Vodnárov je poznačená hlbokým pocitom nezávislosti. Všetko, čo ich obmedzuje a ohraničuje, odmietajú. Niet pre nich nič nemožné. Na život kladú požiadavky, ktoré sú často nesplniteľné. Preto sa často dočkajú sklamania.
V zamestnaní odmietajú Vodnári všetky dovtedajšie spôsoby práce a ohurujú neobyčajnými metódami. Hľadajú stále nové cesty, chcú vytvoriť niečo nové, jedinečné.

Vyhovujú im tieto záujmové oblasti : stavba lietadiel a letectvo, železničné a poštové spoje, rádiotechnika, zahraničný obchod, cestovné kancelárie. Dobré orientačné a dispozičné schopnosti podmieňujú záujem o prácu vo vydavateľstvách, v tlači a knižnom obchode. Vodnárov nachádzame aj v úradoch a diplomatických službách. Vo vede najmä v medicíne, v psychiatrii môžu realizovať novátorské metódy. Takisto ich zaujíma oblasť techniky, elektrotechniky, televíznej, radarovej a výpočtovej techniky. Treba spomenúť ešte televíziu, tanec, balet, šport.

Všade sa však snažia uplatniť svoj pocit nezávislosti. Zo zdravotného hľadiska sú ľudia narodení tomto znamení náchylní na nízky krvný tlak, poškodenie srdcového svalu, ohrozené sú predkolenia, lýtka, holenné kosti a členky. Tiež je ohrozená nervová sústava. Často sa vyskytujú kŕče v lýtkach a kŕčové žily, ako aj bolesti hlavy. V láske je muž-Vodnár trochu komplikovaný. Jeho túžba po nezávislosti sa bráni akémukoľvek pevnému zväzku a zvedavosť ho robí prístupným každému dobrodružstvu. Rýchlo vzbĺkne a rovnako rýchlo sa nadchne pre ďalší objekt. Jeho ľúbostný vzťah k ženám je však postavený skôr na záujme a obdive ako na vášni.

Je veľmi milý, ale svoje najtajnejšie pocity a myšlienky si necháva pre seba. Láka ho nové nepoznané, potrebuje slobodu. V každom prípade je to vynikajúci spoločník, sprievodca a utešiteľ. V zamestnaní ho považujú za moderného, pokrokového a dobre informovaného muža. Najdôležitejšie psychologické danosti sú : iracionálnosť, nestálosť, nevypočítateľnosť, originalita, nezávislosť, tendencia k aktívnej revolučnosti.
Typické je pre nich odmietanie akejkoľvek centrálnej moci /štátu, cirkvi/. Pritom sú veľmi vtipní, duchaplní a pohotoví, sršia nečakanými nápadmi, originálnym zobrazovaním a opisovaním vecí, aforistickým štýlom. Radi ohurujú a blafujú.

Žena narodená v znamení Vodnára je prístupná nekonvenčnému vzťahu, často je náladová a očarúva originalitou svojej osobnosti. Duševne je chladná, sex pre ňu veľa neznamená. U partnera hľadá skôr duševnú krásu. Keď ju chcú k niečomu donútiť vzoprie sa. Nie je pohodlnou, ale maximálne podnetnou a zaujímavou partnerkou. Ženy narodené v tomto znamení hľadia ďaleko dopredu. Plánujú a zaujímajú sa o pokrok v najrôznejších oblastiach. Hľadajú nové metódy, smery a objavy. Vždy sa spoliehajú na vlastné sily. Nezávislosť je v ich živote veľmi dôležitá. Veria sebe a svojim schopnostiam, no sú aj veľmi nezištné, priateľské a pokrokové. V práci sú neúnavné, keď pracujú, nehľadia na čas.

Jedného dňa však stratia záujem o svojho partnera, aj o prácu. Jednoducho ich bez slova začnú zanedbávať, bez toho, aby samy vedeli prečo. Je už ich osudom, že z ničoho nič ukončia jednu fázu života a začnú druhú. Pretože trpia zábudlivosťou, upadnú minulé vzťahy a práca rýchlo do zabudnutia, len čo si nájdu nové pracovné pôsobenie a nových priateľov. Žena narodená v tomto znamení vie byť verná, keď miluje. Len čo však stratí záujem o partnera, stane sa ľahostajnou a bezcitnou. Ide za svojimi záujmami a potrebuje slobodu a nezávislosť. Slovo láska patrí pre ňu do duchovnej oblasti. Sex hrá nepodstatnú úlohu.

Môže byť aktívna v politike, vede alebo v oblasti vzdelávania.
Vzťah k okolitému svetu postráda city. Dokáže šokovať svojim oblečením. Rada sa prikláňa k najnovšej móde a zároveň k štýlu starých materí.
Nemožno ju označiť za rodenú matku. Materstvo je zväčša vyvedie z miery.
Túžba po priateľských vzťahoch a humanistický postoj k životu sú základnými črtami jej povahy. Spoločenský život je nutným predpokladom jej rozvoja.

Vhodnými partnermi sú
ľudia narodení v znamení Blížencov /22.5. - 21.6./ a Váh /24.9. - 23.10./. Pozitívne sú aj znamenia Barana /21.3. - 20.4./ a Strelca / 23.11.- 21.12.
Menej priaznivé sú znamenia Leva / 23.7. - 23.8. /, Škorpióna / 24.10. - 22.11./ a Býka / 21.4. - 21.5./.
Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/psychologia/9777-vodnar-znamenie-horoskop/